Skype lanserer versjon 4.0 – se hva som er forandret

Det høyst populære VoIP-programmet, Skype, fikk tirsdag en viktig og lenge etterlengtet oppdatering. Skype 4.0 lanseres nemlig etter lengre tid med betatesting og feilretting, og snur opp ned på mye av det du kjenner fra før.

Etter flere skuffende betaversjoner av det populære programmet, lanseres nå den endelige versjonen av Skype 4.0. Den første betaen ble lansert allerede i fjor sommer, og utviklerne fikk høre så ørene flagret både fra medier og communityet.

Egne faner

Et av de mest drastiske tiltakene, som utviklerne har fått mye kritikk for, er at fanene er gjemt i selve programmet, istedenfor på oppgavelinja. Det betyr at du må inn i klienten før du kan lese IM-beskjeder, noe som mange mener er mer tungvint enn tidligere.

Ekte video, bedre lyd

Skype satser på ekte video med versjon 4, dessuten er vi lovet enda bedre lyd med en helt ny lydmotor kalt «Silk», som angivelig skal kunne tilby ekstremt god lydkvalitet.

Det følger med to skins, det ene kalt «Chrome», som ikke må forveksles med navnebroren fra Google, vist ovenfor, samt «Classic». Ifølge CNET Download kan vi forvente mer tilpasning av utseendet, men det er ennå ikke planlagt brukergenererte skins.

Det er ingen tvil om at lydkvaliteten har blitt forbedret, samt at videofunksjonen har fått en kraftig oppussing. Vi vet likevel ikke om vi liker den nye stilen, men oss om det. For mer informasjon, eller eventuelt nedlastning, besøk Skypes nettsider.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...