Slik synkroniserer du din lokale kalender med Google Kalender

Leter du etter en tjeneste som lar deg synkronisere din lokale kalender med Google Kalender? Les videre, for det er mulig uten å betale en krone for det.

Jeg har lenge følt meg fristet til å bruke divserse online-tjenester fra blant annet Google og Yahoo, jeg tenker da spesielt på Google Kalender, Adressebok og Mail for å synkronisere dette på tvers av datamaskiner, og for å ta del i noen av fordelene som Google gir når man bruker deres tjenester. Men samtidig så har jeg liten lyst til å gi slipp på kalenderen som ligger lokalt på min datamaskin, jeg liker å ha slike ting tilgjengelig på skrivebordet uten å må logge på nett for å ta det i bruk. Løsningen på dette fant jeg nå nettopp.

For selv om det finnes flere løsninger for å synkronisere kalenderen og adresseboken min med Googles tjenester, så koster det penger å bruke disse. Jeg kom over en nettside som heter Plaxo Beta for noen dager siden, og endelig ser det ut til at jeg har funnet løsningen på mitt synkroniseringsproblem, og helt sikkert mange andres problem med det samme også. Jeg kan nå synkronisere min kalender og kontaktliste fra iCal og Adresseboken min (jeg bruker Mac, det fungerer bra med andre operativsystemer og klienter også) med Googles tjenester uten noen problemer eller noe slit. Alt går automatisk.

Slik kan du bruke Plaxo Beta til å synkronisere Google Calendar med din lokale kalender på maskinen din (Windows og Mac):

  1. Det første du gjør er selvfølgelig å registrere en ny konto hos Plaxo.
  2. Velg ‘Free‘ når du får valget mellom Plaxo Basic og Plaxo Premium.
  3. Vent på epost fra Plaxo hvor du trykker på lenken som bekrefter din konto.
  4. Du har nå kommet til et par steg i registreringen som ikke er nødvendig for å utføre denne guidens misjon, men hvis du ønsker å bruke dette nettverket fullt ut senere så kan det være greit. Det er helt opp til deg om du ønsker å invitere venner, og diverse ting som skjer i løpet av de neste stegene i registreringen.
  5. Når registreringen er ferdig så klikker du på ‘Calendar‘ i menyen helt øverst på siden.
  6. Du skal nå klikke på en blå lenke i en gul boks hvor det står: ‘Sync your calendar with Outlook, Mac, Google or Yahoo’.
  7. Og dermed får du muligheten til å velge hvilken klient eller operativsystem du bruker og ønsker å synkronisere din kalender med (se bildet under).
  8. Du vil nå få muligheten til å laste ned et lite program som utfører synkroniseringen automatisk for deg framover.

Bildet: Her er valgene du får over kilder å synkronisere mellom.

Dette er noe som vil hjelpe meg veldig i hverdagen framover, jeg har lenge lett etter en tjeneste som gjør alt dette for meg helt automatisk. Og med grensesnittet og brukervennligheten til iCal, i kombinasjon med tilgjengeligheten og funksjonene til Google Kalender så skal dette bli en sann fornøyelse framover.

Det bør sies at Plaxo fortsatt er i beta, og at det er stort rom for forbedring her. Men det fungerer veldig bra som det er nå allikevel, og jeg kan absolutt anbefale nysgjerrige og/eller «trengende» sjeler å prøve dette.

For å se nærmere på hva Plaxo er så peker du nettleseren din hit.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...