Spotify – fremtidens musikkløsning?

Spotify har vært mye omtalt i det siste, og invitasjoner til tjenesten som er i privat beta har vært vanskelig å skaffe. Alle steder har invitasjonene blitt revet vekk med en gang, noe som tyder på en veldig populær tjeneste. Vi har nå skaffet oss et par invitasjoner, og skal dele de med dere (mer om det nederst).

Hva er egentlig Spotify?

Spotify er en ny musikktjeneste som lar deg streame musikk via et skrivebordsprogram. Programmet har et utseende som minner veldig om iTunes, og Spotify fungerer på Windows og Mac. Når du starter programmet må du logge på, og da får du tilgang til utrolig mye musikk, helt gratis. Musikken kan ikke lastes ned, og er løst ved at musikken streames.

Utseende

Utseende på Spotify er tydeligvis inspirert av Apples iTunes, for det tar ikke lang tid å se likheten. På forsiden får du en oversikt hva som er nytt, og hva som er mest populært for tiden. I menyen til venstre kan du lage egne spillelister, og de siste søkene dine blir lagret der.

3 typer brukere

Det er 3 måter å filgang til Spotify-biblioteket på. Enten gratis ved hjelp av en beta-invitasjon, eller ved å betale en liten sum. For 24 timer koster det 9 kr, og for en måned koster det 99 kr. Dyrt er det ikke, og gir deg tilgang til utrolig mye musikk. Som det står på bildet under, er «Premium» og «Day pass» uten reklame. Jeg har en «Free» bruker og har ikke sett noe reklame så langt, men kanskje det kommer senere.

Det er ikke bare prisen som skiller de tre brukertypene, men også et par funksjoner. Med gratis bruker får du tilgang til hele biblioteket, søkefunksjon og muligheten for å dele og lage spillelister. «Day pass» har akkurat det samme, pluss at den er uten reklame. «Premium» har det samme som «Day pass», men gir deg også ekstra invitasjoner som du kan dele med familie og venner.

Funksjoner

For å begynne å spille musikk har du 3 valg. Du kan enten begynne å spille av fra «Home» med noe som er nytt fra hovedsiden, du kan søke deg fram til en yndlingsartist/sang, eller du kan gå til radio og finne noe musikk der.

På søk får du også opp hvor populær hver enkelt sang er, sangnavn, artistnavn, album og lengde. Med hjelp av menyen til venstre kan du lage egne spillelister ved å dra sanger rett inn i dem, akkurat slik som det fungerer i iTunes.

Konklusjon

Etter å ha testet det noen timer er jeg egentlig ganske imponert over hva Spotify har fått til. Hvis det kommer flere løsninger som denne fremover og videreutvikler det Spotify har gjort her, så er dette noe som kan være fremtidens nettløsning. Musikken er tilgjengelig gratis, og kan betales for hvis det ønskes, og selvfølgelig får betalende kunder noe mer enn de som bruker det gratis. Vi er veldig fornøyde, og anbefaler dere å prøvde ut Spotify.

Invitasjoner

Jeg har 25 invitasjoner å dele ut, har du lyst på en sender du en epost til meg på [email protected].

Oppdatering: Alle invitasjone er nå brukt!

Oppdatering 2: Jeg har skaffet et par flere invitasoner, førstemann til mølla!

Spotify kan du laste ned herfra: Spotify.com

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...