Spotify: Mindre musikk, enda mer restriksjoner

Er du en av mange som digger Spotify kan det bli mindre musikk på deg framover. Det har seg nemlig slik at musikkindustrien også her ønsker sin del av kaka, og innstramninger må derfor til for å sikre tjenestens framtid. Som om ikke det var nok kan du også risikere å ikke få spilt av musikken fordi du bor i Norge.

Akkurat som enkelte YouTube-videoer vil Spotify-musikken nå få geografiske restriksjoner. Plateselskaper i USA kan for eksempel ta fra deg rettigheten til å spille av sangene deres her hjemme i Norge.

Lisensspørsmålet

Mange har stilt seg undrende til Spotify. Det har vært usikkerhet rundt tjenesten lovlighet; kanskje mest fordi store deler av verdens populære musikk er gratis tilgjengelig, men også fordi platebransjen i lang tid har vært motvillige til slike løsninger. Nå viser det seg altså at bransjen heller ikke i dette tilfellet er helt tilfreds.

Feiltagelse

Ifølge den offisielle Spotify-bloggen er det mange artister som rett og slett ikke ønsker å være i spillelistene til Spotify. Disse har blitt lagt til databasen ved en feiltagelse, og vil nå fjernes.

Avtaler med de store selskapene

Spotify har avtaler med de store plateselskapene og skal finansiere låtutvalget ved annonsering – omtrent som i radio (dog kun én gang i timen) – og betaltende brukere. For en sum i måneden slipper du nemlig uventede reklameavbrekk.

Kanskje for godt til å være sant likevel

Hvor mange låter som fjernes fra databasen er ennå ukjent, men mange stiller nå spørsmålet om tjenesten virkelig var for god til å være sann. Det ville i alle fall være synd, for en musikkrevolusjon som Spotify har man ikke sett på lenge.

Oppdatert fredag 30. januar: Har du ennå ikke fått en invitasjon til Spotify? Vi har fått en ny dose, hvis du vil ha en invitasjon er det bare å sende en mail til [email protected] med «SPOTIFY» som emne.

Relaterte artikler

Den kunstige intelligensens rolle: Hva kan vi vente oss i fremtiden?

Boom! Med ChatGPT ble en milepæl innen kunstig intelligens...

Hvordan endrer teknologien poker

I løpet av det siste tiåret har fremskritt innen...

Disse 5 fordelene med VPN-gaming

De fleste spillere tenker umiddelbart på sikkerhet når det...

Hva er Microsoft 365?

Microsoft har etablert seg til å bli ett av...

Alt du trenger å vite om solceller

Når lys skinner på en fotovoltaisk (PV) celle, kanskje...