Array

Tagit – Nøkkelord og rating på filer i Mac OS X

Rating og tagging av filer i Mac OS X er noe flere burde benytte seg av, dessverre er det veldig tungvint i OS X. Med Tagit kan man gi poeng til filer og mapper, i tillegg til å tagge dem slik at man enklere kan finne dem i framtiden.

Vi er alle forskjellige, spesielt når det gjelder system og orden på filer og mapper. Men vi burde alle lære fra de som klarer å holde orden på dette, for det er essensielt å ha kontroll og oversikt over filer og mapper når harddisken(e) fylles opp med tiden. Dessverre så er det en del arbeid med å holde orden når det kommer til tagging og rating av filer og mapper i OS X, med mindre man lager et Applescript eller en arbeidsflyt i Automator som gjør prosessen med å tagge filer enklere, så er dette alt for tungvint.

Tagit holder orden

Men heldigvis så finnes det utviklere som ønsker å spare oss for dette strevet, de har utviklet en enkel, men veldig nyttig applikasjon som gjør det mye enklere å både tagge filer/mapper og å gi poeng (rating) til dem – Applikasjonen heter Tagit.

[nggallery id=18]

Når man kjører Tagit så kan man dra filer/mapper til applikasjonens Dock-ikon og slippe dem der for å få muligheten til å tagge og å gi rating i et vindu som da vil dukke opp. Etterhvert som man benytter seg av flere og flere tagger, så vil man få muligheten til å bruke gamle tagger ved å klikke på dem – noe som gjør prosessen enda enklere.

Søk i filer

For å finne igjen filer på basis av tagger (nøkkelord), så kan man enten bruke søkefeltet i Tagit eller søke i Spotlight på følgende måte: tag:din_tagg. Man kan også benytte seg av filtrering på basis av poengsummene til filene i Tagits søkefelt.

Ved riktig bruk så er dette en meget nyttig applikasjon som vi i Teknoytt absolutt anbefaler å prøve – applikasjonen finner man på følgende webadresse: http://www.ironicsoftware.com/tagit.

Relaterte artikler

Hvordan endrer teknologien poker

I løpet av det siste tiåret har fremskritt innen...

Disse 5 fordelene med VPN-gaming

De fleste spillere tenker umiddelbart på sikkerhet når det...

Hva er Microsoft 365?

Microsoft har etablert seg til å bli ett av...

Alt du trenger å vite om solceller

Når lys skinner på en fotovoltaisk (PV) celle, kanskje...

Hva er dataspill?

De aller fleste av oss har et forhold til...