Home Poster ThinkFree lanserer kontorpakke for netbooker

ThinkFree lanserer kontorpakke for netbooker

0

ThinkFree, et selskap som spesialiserer seg på neste generasjons kontorløsninger, kunngjorde tirsdag at de har lansert sin ThinkFree Netbook-løsning, som vil levere tekstbehandlings-, regnearks- og presentasjonsapplikasjoner for laptoper med Intel Atom-prosessorer under panseret.

Problemer med Microsoft Office

De populære, små laptopene — populært kalt «netbook» — er maskiner på størrelse med ei tynn mattebok. Til gjengjeld er ytelsen ofte dårlig. PC-er som Acer Aspire One, Asus EEE, etc., har derfor problemer med å dra de tyngste Office-pakkene — og da spesielt Microsoft Office 2007.

Kompatibilitet med Microsoft Office

Ifølge ThinkFree vil pakken kalt «Netbook Edition» ha full kompatibilitet med de populære dokumentbehandlingsverktøyene, som Microsoft Office.

Optimalisert for bruk på små skjermer

Som en netbook-eier, kan jeg bekrefte at å jobbe på en 9- eller 10-tommer kan by på problemer. Og spesielt hvis du er vant til større skjermer. Det er rett og slett ikke nok plass, og du finner ikke nok ledig rom. Nettopp dette er hva ThinkFree satser på: Et lite ressurskrevende program, tilpasset for bruk på små skjermer.

Tøff konkurranse

ThinkFree er definitivt ikke alene i markedet, og konkurransen med OpenOffice, StarOffice og Google Docs (for de med internettilgang) kan bli tøff.

Programpakken er tilgjengelig for Windows XP, Vista, Linux og Mac OS X, og vil fungere fint på 800×480- og 1024×600-skjermer.

Diskutér: Er Microsoft Office og OpenOffice.org for trege? Og da spesielt på netbooker?