Triks for å øke internetthastigheten på mobilen

Det er få ting som er mer kjedelig og irriterende enn når internetthastigheten er treg. Kanskje sitter du midt i et avgjørende spill og venter på vinnertallet, i det internettilkoblingen får spillet til å fryse og du går glipp av hvilket tall som ble trukket. Kanskje er du midt i en sesongavslutning av Game of Thrones og tregt internett får episoden til å stoppe for å lastes inn på nytt midt i et avgjørende slag.

Det finnes mange tilfeller hvor lav internetthastighet kan være frustrerende, men det finnes heldigvis også noen triks til hvordan du kan øke internetthastigheten på mobilen.

Finn en app som rydder opp i unødvendige filer

Når man bruker mobilen til å surfe på internett lastes det også ned en rekke junk filer, virus og andre midlertidige filer man ikke har bruk for, og som fyller opp hurtigminnet på mobilen. For å sørge for at disse slettes automatisk kan man finne en rekke applikasjoner som holder mobilen fri for filer som tar opp unødvendig plass og som får mobilen til å gå sakte. 

Det lønner seg også å finne en app fra nettcasinoer hvor man kan spille Starburst om du har et antivirusprogram, eller å laste ned en egen applikasjon for antivirus for å minimere sannsynligheten for at skadelige filer lastes ned til mobilen. Dersom man ikke har en applikasjon for å slette unødvendige filer bør man gå inn på innstillinger og slette bufrede data manuelt.

Slett applikasjoner du ikke bruker og slå av automatisk oppdatering

Så og si alle av oss må nok innrømme at de har en eller flere applikasjoner på mobilen som de aldri bruker, eller bare har brukt en gang eller to. De fleste har kanskje også titalls applikasjoner liggende ubrukt, som tar opp plass og gjør at mobiltelefonen din går saktere. Dette kan også påvirke internetthastigheten din, ettersom mange har på automatisk oppdatering av applikasjoner i bakgrunnen. 

Denne funksjonen sørger for at applikasjonene dine alltid er oppdatert, men de stjeler samtidig en del av internetthastigheten din. Går man inn på innstillinger og slår av automatisk oppdatering kan det fort hende man også opplever at mobilen og  internetthastigheten blir raskere. I tillegg til dette bør man slette applikasjoner som man ikke bruker og som ligger og tar opp plass på mobilen.

Pass på at ikke mobilnettet er satt til begrenset i innstillinger

For å hindre at man bruker unødvendig mye mobildata er det en rekke mobiler som har begrenset tilgang til mobildata som standardvalg. Dette skal sørge for at man ikke får høye mobilregninger uten at man er klar over det og at man bruker opp mobildataen raskt, men det sørger også for at hastigheten reduseres. Synes man mobilnettet er mistenkelig tregt, bør man derfor gå inn på innstillinger og dobbeltsjekke hvilken innstilling som er valgt. 

Det finnes også andre ting man kan gjøre og endre i innstillinger om man har prøvd disse triksene og internetthastigheten fortsatt er treg, som man kan finne med et raskt internettsøk.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...