WindowsPager: Rydd opp med virtuelle skrivbord

Plages du av et rotete skrivebord når jobber i Windows? Er det altfor mange vinduer, og altfor lite arbeidsflate å plassere dem på? Les videre, for vi har en flott løsning til deg.

windowspager_iartikkel

Drømmen om et ryddig skrivebord

De fleste av oss har opplevd det, og ikke minst irritert seg over det – skrivebordet i Windows er overfyllt av vinduer og programmer du for øyeblikket bruker, det blir bare mer og mer rot, og ting er rett og slett helt uoversiktlige. Så, hva gjør man for å rydde opp på skrivebordet, og for å kunne jobbe mer effektivt?

Mac-brukere har lenge hatt Expose som et alternativ, et verktøy som gir brukeren virtuelle skrivebord, eller flere arbeidsflater som man kan skifte mellom for å si det på en annen måte. Men hva med Windows-brukere? Er de overlatt til seg selv, eller finnes det programmer som gir brukeren virtuelle skrivebord her også?

WindowsPager – Enkelt og funksjonabelt

Selvfølgelig finnes det slike verktøy til Windows også, og et av de verktøyene som har imponert meg mest er WindowsPager. WindowsPager gir som sagt brukeren muligheten til å bruke flere skrivebord samtidig, fire virtuelle skrivebord for å være nøyaktig.

Men hva er det som skiller WindowsPager fra andre lignende verktøy? Kort fortalt så liker jeg WindowsPager på grunn av programmets gode balanse mellom enkelhet og gode funksjoner. Les videre for å se noen av disse funksjonene.

Her er en demostrasjonsvideo fra utviklerne av WindowsPager:

Funksjoner og fordeler

 • Kontroller Vinduer fra høyreklikkmenyen: En av de funksjonene jeg liker best med WindowsPager er muligheten til å kontrollere hvor man ønsker å plassere forskjellige vinuder fra høyreklikkmenyen. Her kan man plassere vinduer og programmer i forskjellige virtuelle skrivebordsflater – veldig nyttig og enkelt å utføre.
 • Virtuelle skrivebord med egne ikoner i oppgavelinjen: Når du nyttegjør deg av WindowsPager, så vil det dukke opp små knapper/ikoner i oppgavelinjen. Ved å benytte disse knappene så kan enkelt skifte mellom de forskjellige virtuelle skrivebordene du bruker. Knappene kan forstørres og forminskes ved å forandre størrelsen på oppgavelinjen.
 • Programmet er lite og portabelt: WindowsPager er et lite program som ikke behøver noen installasjon – alt man behøver å gjøre er å pakke ut den komprimerte filen og kjøre programmet. Man behøver ikke administrator-rettigheter for å kjøre programmet.
 • Sett vinduer foran andre vinduer: Gjør vinduer synlig hele tiden, og/eller bestandig på toppen av/foran andre vinduer – en funksjon man ofte savner i Windows.
 • Dra og slipp: I WindowsPagers ikoner på oppgavelinjen, så vises små vinduer i hver knapp/ikon. Disse små ikonene representerer vinduer som befinner seg i de forskjellige virtuelle arbeidsflatene. Hvis man ønsker å flytte ett eller flere vinduer fra en arbeidsflate til en annen, så kan man gjøre det ved å dra vinduenes ikon fra og til de forskjellige ikonene/knappene på oppgavelinjen.
 • Krever veldig lite minne og ressurser: Programmet bruker mindre enn fem megabyte av minnet til din datamaskin – veldig lite med andre ord.
 • Flere enn fire virtuelle arbeidsflater? Det er mulig, men da er man nødt til å utføre litt kommandolinje-tweaking. Les mer om det her.

  Av alle disse funksjonene, så er det spesielt programmets enkelhet som appelerer. Hvis jeg skulle anbefalt et annet program med samme hovedfunksjon, så måtte det ha blitt Dexpot, men dette er mye tyngre program å kjøre for datamaskinen. For å lese mer om lignende programmer, så anbefaler jeg disse Teknonytt-artiklene:

  • 15+ Gratis-programmer du må ha til Windows
  • Funksjoner Windows burde ha, vi viser deg hvordan du får dem – Del 1

  Last ned WindowsPager

  WindowsPager kan brukes i Windows 2000/XP/Vista, og kan lastes ned fra denne nettsiden.

  Hva syns du om dette programmet? Er det for enkelt, eller er det akkurat det programmet du trenger?

  Relaterte artikler

  Fabel

  Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

  Nextory

  Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

  Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

  Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

  Beskytt Steam-kontoen din

  Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

  Strim

  Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...