Yahoo inngår avtale med Icahn

  0
  276

  Yahoo har helt siden Microsoft uventet kom med et oppkjøpsbud tidligere i år slitt med ubalanse og en evig kamp mot investorene. Og blant dem, Carl C. Icahn. En mann som langt fra har ønsket selskapet alt godt. I dag, derimot, kom Yahoo og Icahn til enighet om en avtale som gir ham (samt to andre personer) innpass i Yahoos lederskap.

  Stabilitet — som neppe har vært Yahoos varemerke den siste tiden — er en faktor selskapet har prøvd å gjenetablere. Enigheten vil kanskje føre til at selskapet etter hvert kan stable opp igjen det nedraste byggverket.

  Icahn har helt siden Microsofts uventede bud, vært for en fusjon mellom de to gigantene. Og selv om han kun eier fem prosent av Yahoos totale andeler, har han likevel vært svært sentral i en kampanje for å sparke selskapets lederskap.

  Yahoos børsfall på to prosent, mandag, tyder på at markedet ser på en Microsoft/Yahoo-fusjon som mindre sannsynlig.

  Én av mennene bak Yahoo, Jerry Yang, kom med en uttalelse hvor de understreker at dette er begynnelsen på slutten for Yahoos ustabilitet. «Nå er det på tide å igjen fokusere på å forbli manges utgangspunkt på nettet».

  Ettersom hysteriet rundt Yahoo blusset opp nok en gang i forrige uke, skal vi være forsiktig med å legge debatten død. Men det er likevel god grunn for Yahoo til å juble.

  (Via Nytimes.com. Foto: Carl C. Icahn, av Bloomberg News)