RescueTime – Logger din arbeidsuke

Etter en ukes test av RescueTime på min hjemmedatamaskin, så må jeg si at jeg er imponert. Programmet er en krysning av en webapplikasjon og et desktop program, da man må installere et lite program på sin datamaskin. RescueTime kan vise seg å bli ett uunværlig verktøy på min datamaskin.

rescue.png

Hva er RescueTime?

RescueTime er en applikasjon man kan overvåke hva man bruker sin dyrebare tid på datan til, programmet lagrer automatisk all informasjon om ditt tidsbruk slik at man kan gå tilbake å se på det i forskjellige former etterpå. Det logger både internettbruken din og din bruk av lokale programmer på din pc, og det flotte er at det også legger merke til om ett program eller nettside er passivt, det blir da ikke logget.

Man kan tagge de forskjellige nettstedene og programmene man bruker til daglig, som for eksempel Word som “Arbeid” og “Morro”, slik at man kan få statestikk over hvor lang tid man bruker på arbeid, morro, research osv.

En annen ting man kan gjøre i RescueTime er å sette opp mål man vil nå, man bestemmer selv perioden det skal foregå under, dermed får man en beskjed om man har nådd sine mål eller ikke når perioden er over.

Man gjør det lettere for seg selv å effektivisere sin arbeidsdag på denne måten, og det er vel en del av poenget med programmet også. Selv har jeg tagger som Admin (for TeknoNytts adminside i vår CMS), Research, jobb, Email og Blogging. RescueTime bygger nå opp et imponerende bilde av min arbeidsuke/hveruke. Og det er lett å bli overrasket når man senere ser på sin statestikk, wow! har jeg brukt fem timer bare på Epost? Og tre timer på Digg?

Statestikk er sannheten selv, det er liksom ikke noe å krangle om, man kan tolke den ulikt men den gir deg et tydelig bilde over det du ser etter. Og enhver person som ser at han bruker to timer på Nettby i løpet av en arbeidsdag skjønner at han må gjøre noe radikalt for å øke sin effektivitet.

RescueTime kommer selvsagt aldri til å logge dine kaffepauser og slikt, men at dette er et skritt i riktig retning er det ingen tvil om. Spørsmålet er hvor populært det blir hvis dette blir installert på dataen til ansatte i en bedrift, er dette spionering?

Å få sin late livsstil slengt på en tallerken foran seg kommer ikke til å hjelpe noen med mindre man tar affære selv, og gjør noe med det. Dette er et verktøy for de som vil være mer effektiv, og ikke de som vil finne enda en måte å komme seg unna arbeidet på.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...