19 Gratisprogrammer som hjelper oss å være mer produktiv [MacOS]

Teknonytt presenterer idag 19 gratisprogrammer som kan hjelpe deg med å jobbe mer effektivt og produktivt på din Mac, og dette er bare starten på en stor serie med slike lister i tiden framover – følg oss videre.

Vi har en tradisjon her i Teknonytt for å legge ut lister med gratisprogrammer som kan hjelpe oss brukere i hverdagen, og vi har nå bestemt oss for å kjøre en skikkelig serie med slike lister for Mac-brukere. Vi kommer til å legge ut programmer i forskjellige emner, og vi starter i dag med å legge ut 19 forskjellige gratisprogrammer som hjelper oss å være mer effektiv og produktiv når vi jobber med Macen.

Vi kommer til å dekke det meste som finnes av kategorier i denne serien, her vil man få lister med alt fra fildelingsprogrammer til programmer for sosiale nettverk. Vi regner med at vi kommer til å dekke mer enn hundre gratisprogrammer i løpet av denne serien – så følg med oss framover.

Think

Dette programmet hjelper deg å holde fokus på det du driver på macen din ved å «fade ut» vinduer som ikke er aktive.


SketchBox

SketchBox er det samme som Mac OS X’ «Huskelapper» ville vært på steroider. Vi har tidligere skrevet om denne applikasjonen, så det er mulig å lese mer om det her.


Slife

Et av de beste programmene på nettet hvis du har behov for å måle hvor mye tid du bruker på forskjellige aktiviteter og applikasjoner på Macen.

Todos


Todos viser deg alle applikasjoner som installert på Macen, alt man behøver å gjøre for å finne en applikasjon er å klikke på ikonet i docken – alle vil da vises på samme måte som en startmeny, en veldig enkel startmeny vel og merke.

Anxiety

Denne applikasjonen er like herlig som den er enkel, det er en to-do-liste, eller en typisk GTD-applikasjon (Getting Things Done) som synkroniserer seg med iCal og Apple Mail.

EtreTask

En liten To-do-liste-applikasjon, men til gjengjeld så er den utrolig rask og enkel å bruke.

Out of Mind

Nok et enkelt og elegant to-do-liste-program.

Appointments

Hjelper deg å holde orden på avtaler, kundearkiv, kontaktpersoner, og relaterte og viktige hendelser.

MindNode

Et enkelt tankekart-program, det er et helt greit program for de som føler at de behøver denne type programmer.

Dock Spaces

Et genialt gratisprogram hvis du synes at docken i Mac OS X har alt for lite plass for deg – her kan man utvide til ti forskjellige docker som kan nås ved å bruke enkle tastatursnarveier, eller ved å bruke ikonet/menyen i menylinjen. Man kan også tilegne en dock for hver arbeidsflate når man bruker Spaces i Leopard. Programmet har også flere nyttige funksjoner.

Evernote

Dette er en av stjernene i denne listen, det er et program som lar deg ta notater, skjermbilder, lage to-do-lister, utklipp fra nettet, ta bilder av tekst og indeksere teksten til søking etterpå, også videre. Det er et veldig flott program som hjelper deg å holde orden i notater og arbeid, og all informasjon kan synkroniseres mellom iPhone/iTouch, Mac og Windows.

Vi skrev om dette programmet i en tidlig fase av utviklingen her i Teknonytt, les mer om det her.

Backboard

En applikasjon som gjør det enkelt å ta notater og skrive ned oppgaver som må utføres.

SyncMate

Synkroniserer dokumenter, tekstbeskjeder, kontakter, også videre på Mac.

Dropbox

Dropbox er et program og en webapplikasjon som hjelper deg med å synkronisere og dele filer på tvers av operativsystemer – les mer om det i en tidligere artikkel her i TN.

iClockr


iClockr hjelper deg å å holde orden på hvor mye tid du bruker på forskjellige prosjekter og oppgaver – et must for selvstendig næringsdrivende som tar timesbetalt for eksempel.

Camouflage

Dette er et godt eksempel på at man ikke behøver å finne opp hjulet på nytt for å få et nyttig program som produkt – Camouflage er et program som skjuler alle ikonene på skrivebordet. Hadde ikke det vært deilig en gang i blant? Et helt ryddig skrivebord?

Shadow

Shadow er en applikasjon som utvider funksjonaliteten til Mac OS X’ utklippstavle – vanligvis så kan man ikke få fram noe man har klippet ut, eller kopiert flere skritt tilbake, men med Shadow kan man gjøre dette med enkelhet – i tillegg til mye mer. Man kan også dele utklippstavle med andre over nett blant annet.

Les mer om Shadow i en tidligere artikkel i Teknonytt.

Jumpcut

Dette er også en utklippstavle-manager på lik linje med Shadow, men denne er mye enklere og har ikke så mye funksjoner. Helt enkel og grei, og utfører akkurat det man forventer. Les mer om applikasjonen i Teknonytt.

RapidoWrite

RapidoWrite er et gratis alternativ til TextExpander (som er fast inventar på min Mac), men det er dessverre ikke like bra – men det fungerer helt fint til vanlig bruk. Dette programmet lar deg legge inn tekst som aktiveres ved å skrive korte kommandoer – det er perfekt å bruke til tekst som man gjentar ganske ofte, slik som epostadressen sin og diverse HTML.

Men for alle som ønsker et bedre program av samme slag så finnes det ingen over og ingen ved siden av TextExpander, dessverre så må man betale for dette (ca 210 kroner).

I neste del av denne serien så kommer vi til å dekke diverse systemverktøy som kan hjelpe deg å holde orden på kreftene og funksjonene til Macen din, så heng med oss videre i dagene som kommer.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...