Derfor ønsker jeg å selge alle mine 20.000 mp3-filer

Med Spotify og Apples Airport Express installert, så kan man få den perfekte musikk- og lydløsningen i hjemmet. Denne løsningen er fullstendign trådløs, og krever ingen lagring av store musikkbibliotek på harddisken. Hva venter vi på?

Med Spotify og Apples Airport Express installert, så vil behovet for en stor filsamling med musikk på harddisken være mye mindre (foto: Leif-Ole Arntzen).

20,000 mp3-filer selges

Har jeg gått lei av musikk siden jeg forsøker å kvitte meg med alle mp3-filene mine? Nei, tvert imot.

Jeg har blitt mer glad i musikk, men jeg trenger ikke alle filene lenger. For nå har jeg et helt greit stereoanlegg, jeg har Spotify og så har jeg en Airport Express.

Den nye flyplassen, som vi vel kan kalle Airporten på norsk, bidrar mest sannsynlig til at hele mp3-samlingen min er overflødig.

For et par år siden konverterte jeg alle cd-sporene mine til mp3-filer, og stablet cd-ene på en trygg plass, langt unna hyllene i stua. Med mp3-filene vel plassert på en ekstern harddisk hadde jeg all musikken min lett tilgjengelig for min da bærbare Dell.

Etterhvert har jeg gått over til Mac. Men mp3-filene er fortsatt svært tilgjengelig.

Lett tilgjengelig? Ja, det var det jeg trodde da. Men det var før Airport Express kom inn i mitt liv, omtrent samtidig som jeg oppdaget Spotify. Det var først da jeg forstod hva lett tilgjengelig musikk er.

Med trådløst internett som jeg deler med naboen, Spotify programvare installert, Airport Express i støpslet og Mac-en på fanget har jeg faktisk verdens mest (og best) tilgjenglige musikkbibliotek i sofaen. Alt uten forstyrrende kabler eller eksterne harddisker.

Spotify og Airport

Da Airporten ble koblet til Denon-anlegget mitt, så falt alt på plass. Livet liksom. Nå har jeg så god Spotify-lyd at naboen min som stadig terroriserer meg med sin amatørmessige gitarklimpring, virkelig skal få spille seg til blods om han skal konkurrere ut min lyd her i borettslaget.

Airport Express er et Apple-produkt. Derfor ligger det selvsagt en sperre for å lytte til musikk fra Mac-en enn den som kommer gjennom iTunes. Men det finnes løsning på det også. Det du trenger er programvaren Airfoil (http://rogueamoeba.com/airfoil/) fra Rogue Amoeba. Den gjør at du kan lytte til musikk fra nettleseren, mediaplayeren, Quicktime, Spotify, iTunes eller andre musikkavspillere, uten problemer. Mac-en (pc-en) sammen med Airfoil sender musikken til Airport-en, mens Airporten sender den videre til musikkanlegget ditt. Enkelt og greit.

Så nå regner jeg med at både cd-samlingen min og den eksterne harddisken blir funnet om noen år med rust og spindelvev på. Jeg har ikke bruk for noen av museums-gjenstandene nå når nymotens musikkbibliotek har tatt over.

Bud på mp3-samlingen mottas herved :-)

Faktaboks:

Det du trenger for å sende musikken du hører på Mac-en (pc-en) din til
musikkanlegget, er:

Artikkelen er skrevet av Leif-Ole Arntzen, også kjent som @leifole på Twitter. Følg han for flere gode teknologi-relaterte tips og oppdateringer.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...