Design ditt eget betalingsmiddel

Gjør kofferten eller handleposen om til betalingsmiddel. Eller kanskje det nye halskjedet er det du skal betale med i dag? I fremtiden hekter du bare små sjetonger på det du vil skal være dagens betalingsmiddel.

Enten du liker det eller ikke, vil det snart høre fortiden å betale for en vare med penger fra lommeboken. Kontantfritt har kommet for å bli.

Kontantløst blir enklere

Snart kan vi betale for ting med det vi har på kroppen eller med våre favoritt gjenstander. Allerede i dag er det vanlig å betale med telefon, klokke eller armbånd, men i fremtiden skal det bli enda enklere. Snart løper alle på bussen uten en krone.

I løpet av det siste halve tiåret har fremveksten av ewallets kommet sammen med raskere tilkoblingshastigheter for internett, og mer effektiv grensesnitt mellom programvare. Det har gjort det mulig for mennesker å bli mer komfortable med kontantfri betaling. På alle mulige nettsider som artsara.fi diskuteres den nye teknologien, for helt frivillig har det ikke vært for folk. 

Ikke frivillig

Mange har blitt tvunget til å ta i bruk ewallets, trådløse overføringer og benytte seg av trykk-og-gå-transaksjoner, det være seg med kredittkort, smarttelefon eller smartklokke. I ekstreme tilfeller har folk med gammeldagse kontanter blitt nektet adgang på bussen fordi de ikke hadde med egnet elektronikk. 

En undersøkelse utført av Mastercard, hevder at nesten åtti prosent av  mennesker globalt aktivt bruker trykk-og-gå betalinger. Det er naturlig at teknologibedrifter finner nye og enklere måter å gjøre dette på, slik at du kan spare tid og spille slotsbandit.dk eller et annet spill, i stedet for å bruke timer hver måned på å fomle etter lommeboken eller telefonen. 

Der du tidligere bare hadde kontroll på dine Europay, Mastercard og VISA aktiverte kredittkort, må du nå i tillegg lære deg app-baserte ewallets på smarttelefonen din, og forstå dine NFC-utstyrte bærbare enheter som smartklokke.  

Ifølge Finansavisen forlanger ny teknologi konstant innovasjon, og det er ingen forunt å vite hvilken kreativ idé som kommer til å bestemme hvilke  kontaktløse betalinger som det neste trinnet.

Sjetongene kommer

En mulig og sannsynlig fremtid for kontantløse betaling er å gjøre en masse småting du eier om til betalingsløsninger ved å feste små sjetonger til dem, som igjen er linket til din telefon. Vi snakker altså om å gå lenger enn til  smartklokker og smarte treningsbånd. I stedet snakker vi om hverdags tilbehør som stroppene til klokken din, nøkkelringen, halskjedet eller de vanlige armbåndene dine.

Ved å montere sjetonger på hverdags tilbehør får de trådløse funksjoner, og blir til betalingsmidler. Fordelen er at du kan forvandle billig motetilbehør til en enhet du kan betale med. Du kan til enhver tid velge selv hva som skal være betalingsmiddelet. I stedet for å måtte kjøpe en ny dyr smartklokke, flytter du bare en liten sjetong over på det nye halskjedet.

Selv om det høres vanskelig ut nå, er tanken at det skal være det motsatte. I stedet for å måtte fiske frem mobiltelefonen hver gang man er i matbutikken, kan man bare feste en sjetong til den resirkulerbare handleposen. I tillegg til at dette er enkelt og minimalistisk, sier det seg selv at en motebevisst befolkning ser frem til selv å kunne mikse og matche sin egen stil.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...