Det regner Firefox-lanseringskandidater

Mozilla har den siste tiden sluppet utallige lanseringskandidater, både til versjon 3.1 og 3.5. Når det kommer til endelige versjoner, derimot, er det svært tørt.

Nå i sommer er det ett år siden Mozilla slapp den endelige versjonen av Firefox 3.0. Med fjorårets Download Day skulle organisasjonen sette verdensrekord i antall nedlastninger på 24 timer, noe de også klarte, etter 8 millioner vellykkede nedlastninger hadde blitt nedskrevet i historiebøkene.

Firefox 3.5 "is coming", men når? Det har den siste tiden regnet lanseringskandidater til nettleseren, og brukerne har måttet se langt etter en ny endelig Firefox-utgave.
"Firefox 3.5 is coming", men når? Det har den siste tiden regnet lanseringskandidater til nettleseren, og brukerne har måttet se langt etter en ny endelig Firefox-utgave.

Siden den gang har Mozilla kun sluppet oppdateringer til Firefox versjon 3.0, men ingen nye versjoner av nettleseren. Det var ventet at Firefox 3.1 skulle slippes like før jul i fjor, men det ble aldri realitet. Nå jobber Mozilla på spreng med å få ut versjon 3.5, som for øyeblikket er i lanseringskandidat tre (RC 3).

Den nåværende Firefox-utgaven, versjon 3.0.11, har dessuten hatt en tendens til å være svært ressurskrevende – spesielt ved intensiv fanebruk. Brukerne av den populære nettleseren, som for øyeblikket har over 20 prosent av markedet, begynner med andre ord å bli utålmodige.

Som den nest største nettleseraktøren, har Mozilla alt å tape. Utfordrere som Chrome, Opera og Safari er alle bedre nettlesere (hastighet, teknologi, minneforbruk, etc.) enn den foreløpige stabile Firefox-versjonen, og med tanke på at brukerne ikke er like knyttet til Firefox som Windows Internet Explorer (grunnet sistnevntes Windows-bundle), bør Mozilla være forsiktige med å drøye oppdateringer over så lang tid.

Mozilla har ikke uttalt noe om når den endelige versjonen av Firefox 3.5 slippes, men at den nå er i det tredje stadiet som lanseringskandidat, er nok en indikator på at det nå nærmer seg endelig lansering.

Hva mener du? Begynner den endelige Firefox-utgaven å bli utdatert? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor!

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...