Michael Jackson-død skapte Google-kaos

Nyheten om at popkongen Michael Jackson hadde falt død om i sin leilighet i Los Angeles skapte full forvirring på internett. Google var sikre på at de hadde blitt utsatt for et spamangrep, på grunn av de kunstig høye søketallene.

Når nyheten om Michael Jacksons sykehusinnleggelse begynte å spre seg på internett, gikk trafikken rett til værs for nyhetsformidlerne. Spesielt de amerikanske storavisene merket trykket fra folk som desperat ville vite siste nytt om popkongens tilstand. Men også Google la merke til uvanlig høy trafikk, og var tidvis under den oppfattelse at det dreide seg om et spamangrep.

Et Goolge Trends-søk på Google News viser klart og tydelig hvor stor trafikkøkningen var etter det ble kjent av Michael Jackson hadde falt død om natt til fredag.
Et Google Trends-søk på Google News viser klart og tydelig hvor stor trafikkøkningen var etter det ble kjent at Michael Jackson hadde falt død om natt til fredag (se rød ring).

Det var hovedsaklig nyhetstjenesten Google News som ble påvirket av Michael Jacksons dødsfall natt til fredag, norsk tid. Tjenesten merket en kunstig høy økning i antall søk etter «Michael Jackson», og antok til å begynne med at det dreide seg om et spamangrep.

Søk mistolket som spam

Etter hvert gikk Google News’ søkefunksjon ned for telling, og brukerne ble møtt av en melding som sammenlignet søkestrengen med automatisk genererte søkestrenger.

Vi beklager, men din søkeforespørsel minner om automatiske forespørsler fra datavirus- eller spionvare-appliaksjoner. For å beskytte våre brukere, kan vi ikke prosessere din forespørsel for øyebliket.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...