Disse 5 fordelene med VPN-gaming

De fleste spillere tenker umiddelbart på sikkerhet når det gjelder VPN. Og faktisk er det noen fordeler som en VPN tilbyr for spillere. For eksempel kan de skjule identiteten din og dermed føle seg tryggere når de spiller online. I tillegg beskytter en VPN mye sensitiv data fra hackere og lar derfor brukere spille trygt online for det meste. Merkelig nok er dette emnet ikke allment kjent, og dessverre er det få spillere som benytter seg av en VPN når de spiller. Ideelt sett også i gambling og betting, hvor ekstra beskyttelse kan tilbys via VPN.

Det er det en VPN handler om

Et VPN, eller virtuelt privat nettverk, er et privat nettverk som er koblet til via et offentlig nettverk, for eksempel Internett. Forbindelsen mellom private og offentlige nettverk er kryptert for å sikre at dataene som overføres over VPN ikke kan fanges opp og leses av tredjeparter. VPN-prinsippet er derfor relativt enkelt. Et privat nettverk er koblet til via et offentlig nettverk, og tilkoblingen er kryptert. På denne måten kan selskaper, privatpersoner og fremfor alt spillere sikre at deres interne data overføres sikkert og ikke kan fanges opp og leses av tredjeparter.

1. Mer sikkerhet for spillere angående flerspillerspill

Spillere og andre Internett-brukere er utsatt for visse farer. Dette gjelder først og fremst plattformer der flerspillerspill spilles. Her kommer det igjen og igjen til tvister med andre spillere. Hvis hackere, misunnelige mennesker og medspillere kjenner en brukers IP-adresse, kan de for eksempel logge seg på sine sosiale nettverk og misbruke sin egen identitet. En ubehagelig konsekvens av denne muligheten er den såkalte swatting.

Hackerne legger ut dramatiske meldinger på vegne av sine uvitende ofre, noe som ofte utløser politioperasjoner. I verste fall lykkes de antatte spillvennene til og med med å spionere på hvor de befinner seg og utføre angrep offline. Heldigvis skjer dette ikke ofte, men faren eksisterer. En VPN lover mye mer sikkerhet her, fordi plasseringen er tilslørt og potensielle hackere ikke kommer i besittelse av IP-adressen. I utgangspunktet bør spillere aldri avsløre sitt virkelige virkelige navn, uansett hvilke «gode spillvenner» som finnes i spill.

2. Spill trygt på offentlige nettverk

Mange bruker offentlige Wi-Fi-nettverk for å gå online eller for eksempel for å spille med smarttelefonen. Sikkerheten til disse nettverkene er imidlertid ganske tvilsom. En VPN er en god løsning for sikkerhet på offentlig Wi-Fi. Dette krypterer alle data som sendes og mottas over nettverket. Dette beskytter personvernet og gjør det mindre sannsynlig at noen vil hacke eller misbruke brukernes data.

En annen fordel med VPN-er er at de gjør mobilspillere mer anonyme. Likevel bør de være oppmerksomme på hvilke apper og leverandører som brukes, og om de er pålitelige. Det er mange gode VPN-apper, men også noen dårlige. Derfor bør bare anerkjente og sikre VPN-leverandører velges. De fleste støtter også VPN på flere enheter som stasjonære datamaskiner og smarttelefoner. Prisene har også falt kraftig de siste årene, og det er grunnen til at gode VPN-er er rimelige.

3. Endelig mer innhold for spillere – over hele verden

Når spillere beveger seg digitalt i en VPN, blir ikke bare IP-adressen tilslørt, men også plasseringen (i dette tilfellet landet). Geoblocking er en prosess der bestemt innhold blokkeres (blokkeres) basert på plassering. Dette betyr at spillere kanskje ikke har tilgang til bestemte nettsteder eller innhold hvis de befinner seg i et annet land. Med en VPN kan gaming imidlertid omgå geoblocking ved å koble til en server i et annet land, omgå geoblokkeringsprosessen.

På denne måten kan for eksempel helt nye spill spilles, som kan vises på markedet i USA i stedet for i Europa eller Asia. Eller omvendt. Mange spillplattformer og appbutikker kan nå også nås. Som regel (uten VPN) vises bare landsspesifikt innhold. Dette kan unngås med en VPN og det nesten frie valget av IP-adresse (etter land). Spillere kan imidlertid endelig virkelig nyte alt innhold over hele verden.

4. Mer hastighet og ingen båndbreddestruping

Noen ganger er en VPN den beste løsningen for å gjøre internett raskere. Hvis Internett-leverandøren (Internet Service Provider) blant annet tilbyr trege tilkoblinger, kan en VPN øke hastigheten ved å omdirigere tilkoblingen. VPN-er kan også være nyttige når spillere er på et hotell eller et annet sted der Wi-Fi er tregt. Ved å omdirigere tilkoblingen via en VPN-server, kan spillerne vanligvis få bedre hastigheter.

Videre forhindres faren for at egen internettleverandør spionerer på data. Ikke sjelden (ifølge mange erfaringsrapporter på Internett) er båndbredden alltid strupet på de tidspunktene kundene alltid liker å spille online samtidig. Det er ingen av Internett-leverandørens virksomhet når spillerne bruker mye datavolum, hvor lenge og til hvilke tider. Med en VPN, derimot, er spillere beskyttet mot nysgjerrigheten til DSL-leverandører. De kan ikke lenger spionere på sin egen nettatferd og i verste fall strupebåndbredde.

5. Spesielt viktig for skyttere: pingtidene

Gode opplastings- og nedlastingsverdier er ikke alltid viktige. Mye viktigere er reaksjonstidene, som måles ved ping. Så hvor raskt serveren svarer. Spesielt med online skyttere og lignende bidrar pingen til om kampen er vunnet eller tapt. Ofte er de store serverne lokalisert i USA. Følgelig bør spillerne gå via VPN til et nettverk i landet der serveren til spillutvikleren eller plattformen er lokalisert.

Gode opplastings- og nedlastingsverdier er ikke alltid viktige. Mye viktigere er reaksjonstidene, som måles ved ping. Så hvor raskt serveren svarer. Spesielt med online skyttere og lignende bidrar pingen til om kampen er vunnet eller tapt. Ofte er de store serverne lokalisert i USA. Følgelig bør spillerne gå via VPN til et nettverk i landet der serveren til spillutvikleren eller plattformen er lokalisert. Datasikkerhet og anonym gambling alene er grunner nok til at spillere definitivt bør se nærmere på VPN.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...