En tredjedel av PCer med Vista blir nedgradert til XP

Det er ikke rart at Microsoft setter igang prosjekter som «The Mojave Experiment» for å prøve å redde det lille som er mulig av Windows Vistas rykte, for i følge en ny undersøkelse så nedgraderes rundt 35 prosent av dagens PCer som blir levert med Vista til Windows XP.

I en spørreundersøkelse hvor over 3,000 datamaskiner var med, så anslår Devil Mountain Software, en ytelses-programvare-utvikler, at mer enn én av tre nye maskiner enten hadde blitt nedgradert av leverandører som Dell, eller av kundene når de kjøpte PCen.

Det Microsoft prøver å oppnå med sitt «The Mojave Experiment»-prosjekt er å bevise at Vista ikke fortjener sitt rykte, og det kan sannelig se ut som det er på høy tid nå. For dette er en slående dom for et operativsystem som Microsoft fortsatt ønsker at kundene skal elske og benytte.

Også stemningen i Microsoft-leiren har forandret seg mye idet siste, MS gjør nå det de kan for å fyre opp interessen rundt Windows 7, den kommende arvtakeren til Windows Vista. Selskapets Windows-sjef Steven Sinofsky har til og med startet opp en ny blogg til ære for Windows 7 for å få økt interessen enda mer.

Det skal virkelig bli spennende å se hvordan Microsoft takler sin uvante posisjon som utfordrer, for selv om ingen kan sammenligne seg med dette imperiumet av et software-selskap på nåværende tidspunkt, så er de faktisk i en utfordrer situasjon slik dette har utviklet seg. MS har mye å bevise framover for et sultent publikum.

[Via: TheRegister]

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...