The Pirate Bay til kamp mot IOC, først ut: «The Beijing Bay»-logo

The Beijing Bay. (Foto: Skjermdump)

The Pirate Bay er kjent for rebelsk oppførsel mot både svenske og internasjonale myndigheter, og denne gang er intet unntak. I respons til IOC og svenske myndigheter har torrent-trackeren byttet navn til «The Beijing Bay» — i hvert fall midlertidig.

Svenskene bak Piratbukta anses blant både fildelere og datainteresserte som «helter»; i flere år har de kjempet mot platebransjen, Hollywood samt diverse myndigheter, og ingen har enda klart å ta rotta på det populære nettstedet.

I et brev sendt til svenske myndigheter ville IOC ha hjelp med å fjerne klipp fra trackeren, i tillegg ville de også ha hjelp til å unngå at klipp fra avslutningsseremonien ble opplastet til «Bukta». Sistnevnte er en umulig oppgave — og det hjelper trolig lite å reagere på denne måten.

Peter Sunde kunne fortelle TorrentFreak at «å sende oss en mail med advarsler om konsekvenser hvis videoene ikke fjernes fra nettstedet, aldri vil føre noe sted hen. Dette har IOC tydeligvis forstått, dermed kontaktet de svenske myndigheter i stedet».

Videre forteller han at «The Pirate Bay egentlig hadde planlagt å ignorere lekene i Beijing», men at de nå «lader kanonene for fullt». Dessuten kunne han forklare at «våre massedistribusjonsvåpen er rettet mot Kina».

«Jeg håper også at svenske myndigheter rapporterer tilbake og forteller at IOC skal gi oss medaljen den svenske wrestleren kastet fra seg — og mistet. Samt å be dem om ikke å arrangere OL i et land med dårlig respekt for menneskelige rettigheter».

Den nye logoen linker forøvrig til et arkiv med videoer fra årets olympiske leker i Beijing.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...
Forrige artikkel
Neste artikkel