The Pirate Bay til kamp mot IOC, først ut: «The Beijing Bay»-logo

The Beijing Bay. (Foto: Skjermdump)

The Pirate Bay er kjent for rebelsk oppførsel mot både svenske og internasjonale myndigheter, og denne gang er intet unntak. I respons til IOC og svenske myndigheter har torrent-trackeren byttet navn til «The Beijing Bay» — i hvert fall midlertidig.

Svenskene bak Piratbukta anses blant både fildelere og datainteresserte som «helter»; i flere år har de kjempet mot platebransjen, Hollywood samt diverse myndigheter, og ingen har enda klart å ta rotta på det populære nettstedet.

I et brev sendt til svenske myndigheter ville IOC ha hjelp med å fjerne klipp fra trackeren, i tillegg ville de også ha hjelp til å unngå at klipp fra avslutningsseremonien ble opplastet til «Bukta». Sistnevnte er en umulig oppgave — og det hjelper trolig lite å reagere på denne måten.

Peter Sunde kunne fortelle TorrentFreak at «å sende oss en mail med advarsler om konsekvenser hvis videoene ikke fjernes fra nettstedet, aldri vil føre noe sted hen. Dette har IOC tydeligvis forstått, dermed kontaktet de svenske myndigheter i stedet».

Videre forteller han at «The Pirate Bay egentlig hadde planlagt å ignorere lekene i Beijing», men at de nå «lader kanonene for fullt». Dessuten kunne han forklare at «våre massedistribusjonsvåpen er rettet mot Kina».

«Jeg håper også at svenske myndigheter rapporterer tilbake og forteller at IOC skal gi oss medaljen den svenske wrestleren kastet fra seg — og mistet. Samt å be dem om ikke å arrangere OL i et land med dårlig respekt for menneskelige rettigheter».

Den nye logoen linker forøvrig til et arkiv med videoer fra årets olympiske leker i Beijing.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...
Forrige artikkel
Neste artikkel