Er det for sent å investere i Bitcoin 2021?

Mange spådde at Bitcoin kun har vært i en boble som snart vil sprekke. Men til tross for at dommesagere spådde kollaps nådde den en all time high på litt over 60 000 dollar. Mynten mer enn firedoblet seg iløpet av 2020, og har gått opp mer enn 100 % siden starten av året. Så er det forstatt et vekstpotensiale for Bitcoin, eller vil mynten gå ned igjen slik som mange har spådd?

For det første har COVID-19 pandemien hatt en betydelig innflytelse på den nåværende prisen på Bitcoin. Folk har begynt å søke etter alternativer til vanlig valuta som kan holde på verdien. I motsetning til andre valutaer som kan skrives ut endelig av sentralbanker, er situasjonen helt annerledes for Bitcoin.

I løpet av 2020 rettet en god del store selskaper deres blikk mot Bitcoin. Blant annet Ruffer Investment investerte 2.7% av deres portefølje i mynten. Elon Musk og Tesla har også investert store summer i Bitcoin. Mastercard og BNY Mellon har også gitt mynten en ekstra boost. Siden flere store aktører har begynt å investere og benytte seg av Bitcoin, er det store muligheter for videre vekst i pris.

Bitcoin er blitt en mer langsiktig investering

Store finansielle institusjoner har begynt å fokusere på måter kunder kan investere eller betale i produkter med Bitcoin. Bitcoin-brukere og investorer har som et resultat av de ulike faktorene begynt å investere i Bitcoin mer langsiktig enn de for eksempel gjorde tilbake i 2017.

Eksperter og investorer spår i dag at Bitcoin vil bli det såkalte digitale gullet. Mange eksperter ser på Bitcoin som en veldig “sikker” investering. I likhet med gull er beløpet eller hvor mange Bitcoin som er tilgjengelig også begrenset. Det faktum at tilbudet er begrenset, indikerer at en økning i fremtidig etterspørsel ikke vil resultere i et større tilbud. Med økende etterspørsel vil Bitcoins pris dermed øke ytterligere. Gull har en markedsstørrelse som er 29 ganger høyere enn kryptovaluta, mens Bitcoins er 52 ganger større en markedsstørrelse. Man kan pga. Dette forvente at Bitcoins markedsverdi vil øke ytterligere.

En kombinasjon med store selskaper, finansielle investorer og mye omtale i media, er det ingen tvil om at tilliten til den digitale mynten vil øke ytterligere. Og spesielt om flere institusjonelle investorer begynner å investere. Tar man i betraktning de ulike argumentene som er nevnt over, er det en liten sannsynlighet at Bitcoin sin “boble” vil sprekke i nær fremtid. Noen eksperter sier derfor at det aldri vil være for sent å kjøpe Bitcoin. Men vær imidlertid oppmerksom på at alle investeringer kommer med risiko.

Det er mange forskjellige tall på hvor høyt Bitcoin vil nå. Noen eksperter sier at den vil nå 200-300.000 innen 2022, mens andre sier 250.000 dollar innen fire år. Ki Young Ju, som er CEO av CryptoQuant, sier at det er ingen tvil om at Bitcoin vil nå 100 000 dollar i løpet av 2021.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...
Forrige artikkel
Neste artikkel