Feilgrepene du kan unngå når du handler og investerer

Når man er ny på det online aksjehandelsmarkedet, er det lett å forstå at du har lyst til å hoppe inn med begge føttene først, men det er imidlertid et par ting du vil ta med i betraktningen hvis du ønsker å ende opp som en suksessfull og erfaren trader.

Aksjer er andeler i en bedrift som du velger å investere i, noe som vil si at du har delvis eierskap av en forhåndsdefinert del av den bedriftens aktiva og fortjenester. Denne typen trading er en flott metode for å tjene avkastning på investeringene dine, uten at du er nødt til å eie noen underliggende aktiva og med et bredt utvalg av ulike måter å handle på.

Hvis du ikke vil fremstå som en amatør når du debuterer, pass på at du ikke gjør følgende feilgrep:

  1. Ikke hopp over forskningsstadiet

Selv om det til en viss grad kan virke kjedelig, kan det å ikke bruke nok tid på forskningsdelen av trading-eventyret ditt være det som feller deg til slutt. Det å stupe inn i online aksjehandel uten å ta de nødvendige forholdsreglene, vil sannsynligvis få deg til å gjøre simple feilgrep som ellers kunne ha vært unngått.

I tillegg til å undersøke om ulike tradisjonelle og norske forex-trading plattformer, bør du også ta en titt på selskapene du vurderer å investere i. Dette inkludere å holde deg oppdatert på eksterne faktorer som kan påvirke prisen eller verdien på aksjene dine, eksempelvis verdensbegivenheter eller nedgangstider. For å hjelpe deg på vei, anbefaler vi at du benytter deg av en finanskalender som holder styr på alle de viktige begivenhetene, og som vil hjelpe deg med å få oversikt over hvordan investeringene dine kan bli påvirket.

  • Ikke følg flokken

Hvis du er omringet av andre tradere, eller hvis du liker å følge med på trendene, kan det være enkelt å bli påvirket til å trade på samme måte som alle andre, i tilfeller hvor strategiene deres virker bedre enn dine egne. Dette er en vanlig feil blant førstegangshandlere. Selv om markedet er volatilt, er det du som er den beste beslutningstakeren når det kommer til hvordan du bør investere og bruke kapitalen din. Hvis du har gjort hjemmeleksene dine, bør du absolutt være i stand til å stole på dine egne trading-strategier.

Så snart du har utviklet deg din egen trading-stil, vil du føle deg mer komfortabel når du skal velge hvilke typer aktiva du ønsker å handle med. Du kan diversifisere porteføljen din ved å investere i en rekke ulike selskaper, og på denne måten fjerne mange av risikomomentene. Selvsagt kan du forhøre deg med mer erfarne tradere før du tar avgjørelsene dine, men med mindre du faktisk er enig med anbefalingene deres, ikke gjennomfør handelen basert kun på rådene deres.

Hold deg til det du kan og stol på magefølelsen. En heldekkende metode som bør følges, og som anbefales av investeringseksperter, er å investere i en aksje i minst fem år for å tilegne deg informasjon en det aktivumet og dermed sitte med den beste sjansen til å tjene profitt.

  • Ikke begynn med for mye kapital på én gang

Siden du har gjort forskningen din kan det være lett å tro at du kan satse all kapitalen din med én gang, men dette må du frastå fra å gjøre. Som en nykommer på det online aksjemarkedet, kan det å trade med for mye av kapitalen din i begynnelsen være det som utløser det økonomiske nedfallet ditt. For å hjelpe deg på vei, anbefaler vi dagtrading, siden dette er en flott måte å gjøre mindre investeringer på grunnet sikkerhetstiltak som kontrollerer risikoene i forhold til traderens kapital. Videre vil det å spre investeringene dine utover flere forskjellige aksjer utgjøre en mindre risiko for lommeboken din.

I enhver type investeringsposisjon må du ha en betraktelig porsjon risikokapital tilgjengelig, for å sikre deg mot et uforventet fall på markedet eller hendelsen av en verdensbegivenhet.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...