Gizmodos komplette guide for Windows 7

Mens de fleste blogger og nettsteder nøyer seg med å skrive korte guider og tips om Microsofts neste operativsystem – Windows 7, så har en av verdens største blogger – Gizmodo – skrevet en komplett guide for operativsystemet i meget god kvalitet.

windowsguide

Guiden er bygd opp på samme måte som en vanlig ebok, men er i virkeligheten en en meget godt gjennomtenkt artikkel-serie samlet til et «bind» under tittelen «Windows 7: The Complete Guide». I denne guiden er det beskrevet alt fra hvordan man installerer Windows 7 på vanlig måte eller på på en Mac i BootCamp, til å beskrive nye og gamle funksjoner detaljert. Det er rett og slett en guide som jeg uten å tenke meg om ville ha valgt foran en hvilken som helst standard ebok om det nye operativsystemet.

Guiden inneholder 8 store kapitler:

1. Installering av Windows 7 Beta, og hvordan man får det klart til bruk
I dette kapittelet beskrives blant annet følgende:

  • Hvordan og hvor man laster ned Windows 7 Beta fra.
  • Hvordan man får fatt i en registeringsnøkkel.
  • Hvordan installere på diverse systemer, netbooks, emulatorer, Mac BootCamp, også videre.
  • Mye mer.

2. Hvordan man bruker Windows 7, eller hvorfor det nye grensesnittet er så bra

Windows 7 er Microsofts største overhaling av grensesnittet siden Windows 95, så til og med gamle Windows-veteraner kan ha behov for litt tips og opplæring. Windows 7 har fått mange nye funksjoner og et nytt utseende som skal temmes av brukerne, dette får man absolutt god hjelp til i dette kapittelet – og det helt gratis.

3. Maskinvare, drivere og produktivitet

Et kapittel som går igjennom en del viktige ting om maskinvare og gadgets som virker, eller ikke virker i Windows 7. Absolutt et kapittel av verdi, spesielt for gadget-geeks.

4. Windows Media Player og kompatibliteten til mediafiler

Musikk og video er blitt en viktig del av den digitale virkeligheten i 2009, og Microsoft forsøker så godt de kan å henge med på notene. Det har kommet flere og flere formater som helst skal kunne spilles i mediaspilleren din, og Windows 7 forsøker å mestre alle de forskjellige formatene. Les og lær om dette spennende temaet i kapittel 4 av den komplette Windows 7-guiden.

5. Nye funksjoner i Windows Media Center

Mediacenter er spennende og gleder et «digitalt hjerte», og med alle de nye funksjonene og tjenestene i Windows 7 Media Center så kan dette kapittelet bli en glede å lese igjennom.

6. Viktige forandringer i Nettverk og Sikkerhet

Windows 7 er et operativsystem med stor framgang i nettverksfunksjoner og sikkerhet – det skader ikke å lære litt om det.

7. Penn, Touch og Multitouch

Windows 7 kommer i en tidsalder hvor tastatur og mus kan bli erstattet av nyere og mer instinktive kontroller – og i Windows 7 er dette bygd inn i operativsystemet.

8. Problemer og løsninger

Dette kapittelet er et sted hvor både problemer og løsninger i Windows 7 Beta er å finne.

All ære til Gizmodo fra oss i Teknonytt for denne fantastisk hjelpsomme guiden for Windows 7-brukere.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...