Gode råd til IT-nerder uten penger

Elsker du ny teknologi? Drømmer du om å kjøpe de seneste IT- nyhetene, men mangler penger på konto? Det er ingen grunn til å fortvile. Hvis du rydder opp i økonomien din nå, så kan du få større økonomiske muskler i fremtiden. Få gode råd til å rydde opp i økonomien ved å lese videre her.

Slik kommer du ut av gjeldsproblemene

Har du flere lån som du kjemper med å betale ned på? Så er du ikke alene. Det er helt alminnelig, og ofte også nødvendig, å låne penger i løpet av livet. Det kan være du har lånt penger til en ny Mac, eller til innkjøp av nye VR- briller? Uansett hva som er grunnen til at man har bygget opp en gjeld man ikke lenger er i stand til å betale tilbake, så er det helt avgjørende at man gjør noe med problemet. Hvis ikke, så vokser det seg større og større, og til sist kan man føle seg begravet i et uoverskuelig økonomisk kaos. I verste fall ender man med personlig konkurs og gjeldsordning. Det vil du selvfølgelig helst unngå.

Hvis du allerede har fått betalingsanmerkning eller inkasso krav, så skal du se på mulighetene for å få refinansiering av gjeld med inkasso. Dette er en måte å få slettet betalingsanmerkninger og inkassokrav, og få dem refinansiert inn i et nytt boliglån. Den store fordel med dette, er selvfølgelig at du slipper å ha inkasso krav hengende over hodet, og at du kan få samlet alle dine mindre lån i et større lån. Det krever at du har en bolig, som banken kan ta sikkerhet i, for å gi deg et refinansierings lån.

Er refinansiering en god ide?

Refinansiering er ikke en drømmeløsning, men hvis du allerede har betalingsanmerkninger og inkassokrav, så er du heller ikke i en drømmesituasjon. Faktisk kan refinansiering være din eneste løsning. Det kan nemlig være din ene mulighet for å rydde opp i økonomien, og starte med blanke ark. På de blanke arkene skal du skrive en ny økonomisk historie, hvor du betaler ned gjelden, og får overskuddet tilbake på konto. Et overskudd, som du kan bruke på fornuftige digitale nyvinninger.

Grunnen til at refinansiering ikke kun er en drømmeløsning, er at det kan være dyrt. Det er typisk et lån en høyere renter, og også som det er gebyrer på, når du skal opprette det. Når det er sagt, så får du muligheten for å rydde opp i økonomien, og få balanse i finansene dine. Hvis du er heldig, så får du også litt lenger tilbakebetalingstid, samtidig som du får større overblikk over gjelden. Overvei, hvilke muligheter du har, en av dem kan være refinansiering.

Du kan selvfølgelig også få betalt ut noen av kreditorene dine, gjennom salg av det IT-utstyret som du bruker minst. Hvis du kan finne frem noen kontanter, så kan det være lettere å lage en realistisk nedbetalingsplan med kreditorene, og dermed øke muligheten for å få betalt det som du skylder. Det vil nemlig vise vilje til forandring, og øke dine muligheter for å bli gjeldfri.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...