Google forbedrer bloggsøket: Mer fokus på nyheter

0
1330

Onsdag morgen oppdaterte Google sitt bloggsøk, som nå vil spore nyhetsartikler som dukker opp på verdens blogger. Akkurat som Google Nyheter, ønsker Google å gjøre sitt bloggsøk til et stoppested i seg selv.

Hva som er annerledes i bloggsøket sammenlignet med Google News, er at forsiden viser hvor mange andre nettsteder som har skrevet om samme sak.

I bloggsøkeet er antall kilder oppgitt med høy og lav relevans, og i stedet for vise når artikkelen ble postet, har de valgt å vise hvor lenge den har vært i «rampelyset».

Konkurrerende tjenester som f.eks. Techmeme og Blogrunner tilbyr også «fugleperspektiv» over nyhetene, men ingen av disse har hatt nytten av å være knyttet til et selskap som vedlikeholder en så stor søkeindeks.

Nye Google Bloggsøk vil med andre ord gjøre det enklere å lete opp bloggposter og å finne nyheter fra bloggosfæren. Det er tross alt her de fleste nyhetene dukker opp, selv om de sjelden får stor oppmerksomhet.

Det nye bloggsøket er begrenset til engelsk enn så lenge, men det er nok å forvente at Google jobber med en oversettelse til andre språk — og trolig norsk — allerede nå.