Guide: Hvordan bruke Hulu og andre utenlandske tjenester i Norge

Norge er et vakkert land og vi har det over gjennomsnittet bra her, men luksusproblemer har vi alle uansett hvor vi er fra, og her i Norge har vi det problemet at trender og tjenester først når vårt langstrakte land etter at det har blitt upopulært i utlandet igjen. Når Steve Jobs annonserer videoutleie i iTunes så vet vi alle at vi må se langt etter dette her hjemme, men det finnes ihvertfall alternativer til andre tjenester i samme kategori, Hulu.com er en av dem.

På Hulu kan man se filmer, tv-serier og dokumentarer i toppsjiktet fra amerikansk tv gratis, det eneste man gir i gjenngjeld er litt reklametitting. Og det er vell nettopp derfor at tjenesten er kun tilgjengelig for amerikanere, eller det skal egentlig kun være tilgjengelig for amerikanere, for det finnes en vei rundt denne sperren. Hulu kan kun finne ut hvor vi er fra med vår IP-adresse, men alle som har litt mer enn sagspon mellom ørene vet at det meste som er digitalt kan manipuleres, IP-adresser også. Det finnes utallige proxy-program og proxyadresser (lar deg surfe med en lånt ip-adresse fra et annet sted i verden) man kan bruke, men dette har en tendens til å minimere surfehastigheten til det ubrukelige, og det kan vi ikke ha noe av når vi skal se web-tv i relativt god kvalitet.

Hvis du prøver å bruke Hulu uten et program som skjuler din ip-adresse så vil du få et slikt skjermbilde når du snurrer film:

2008-05-02_1244

Derfor bruker vi et program som heter Hotspot Shield til å hjelpe oss å lure Hulu med å nekte siden innsyn i hvilken IP du bruker. Hotspot Shield er ikke et program som er laget for dette, men det er veldig effektivt allikevell. I utgangspunktet er Hotspot Shield et program som skal hjelpe deg med sikkerheten når du bruker din datamaskin i trådløse soner, det er bestandig en risikosport å bruke slike. Hotspot Shield oppretter en VPN tunnel (Virtual Private Network) mellom din datamaskin og den trådløse ruteren slik at all informasjon som epost, instant messaging -beskjeder, kredittkort-informasjon og all annen viktig informasjon du ikke vil dele med ondsinnede hackere, er trygt bevart på din pc.

Ok, nok om det, nå vil jeg forklare hvordan man gjør dette:

=> Last ned NordVPN, det er kompatibelt med både MacOS (Tiger og oppover) og Windows (Windows 10 og oppover).

=>
Installer NordVPN.

=>
Kjør programmet.

=> Trykk ‘Run NordVPN’ i siden som dukker opp i din nettleser.

=> Det vil nå ta en liten stund før programmet er ferdig, denne nettsiden dukker opp da:

=> Gå nå til Hulu.com og register deg.

=> Logg deg nå på med ditt brukernavn og passord.

Gratulerer, du kan nå se på alt innhold på Hulu.com og andre tjenester som Pandora og diverse amerikanske tv-kanaler og deres web-tv sider.

PS! Husk å trykk ‘disconnect’ før du avslutter programmet (i Mac OS X finner du programmets kontroll oppe i menylinjen), hvis ikke vil du fortsatt ha en ukjent ip-adresse. Når du ikke behøver å bruke Hotspot Shield, ikke bruke det heller – tro meg, det blir en irriterende treg opplevelse.

Oppdatering: Hvis du liker Hulu.com så anbefaler jeg å ta en titt på vår nyeste artikkel hvor vi har skrevet «Den store guiden for nett-tv«.

NordVPN har nå satt en sperre på 5 GB for maks båndbredde per datamaskin per måned – les denne artikkelen for å se hvordan du kan løse dette problemet.

Tags: hulu, web-tv, gratis, guide, triks

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...