High tech dyrespioner

Ingen på ubåtbasen aner uråd, men bare noen meter unna svømmer en russisk hval-spion som tar bilder av alt som foregår. Neste gang har hvalen kanskje byttet ut kameraet med en dødelig sprengladning. 

Bare tull sier du? Nei, slett ikke. Nylig klarte norske myndigheter å arrestere en spionhval. At hvalen var hvit gjorde ikke historien mindre besynderlig. Nå viser nærmere undersøkelser at hvalen ikke var alene om spioneringen. Nettsteder som comigo.fi rapporterer at mange dyr er spioner.

Russisk hval

I april pågrep norske forskere en hvithval som hadde spionert på lokale fiskere. I følge avisen VG benekter selvsagt russerne at hvalen er spion, men eksperter ved Norges havforskningsinstitutt har kommet frem til at hvalen sannsynligvis er russisk spion, og et verktøy for det russiske militæret. 

Avisen fortalte at hvalen hadde seletøy som kunne passe sammen med et GoPro-kamera, og utstyret ble sannsynligvis brukt til å holde fast overvåkingsutstyr som kameraer eller andre marine sensorer. Kanskje var russerne så opptatt på counterstrikebetting.net at de glemte å følge med på hvalen.

Amerikansk hai

Amerikanske forskere ville bruke haier til å spore undervannsfartøy ved å implantere mikrochips i hjernen deres. Prosjektet ble finansiert av Pentagons Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), og de ville bruke siste skrik hjerneimplantat-teknologi som allerede har blitt testet på fisk, rotter og aper.

Hjerne-implantatet ville tillate militært personell å styre haiene fra avsidesliggende steder ved å bruke dyrets naturlige supersanser under vann for å holde øye med russiske  undervannsfartøyer. Per i dag er det uklart hvilke resultater forskningen ga.

Spansk due

Duer har en lang og strålende historie i moderne krigføring. De ble kjent brukt for å formidle meldinger mellom bataljoner i første verdenskrig, men ble ikke glemt av dagens militære.

En spansk general ville sette målsøkende dingser på fuglene slik at han kunne styre missiler mot målene sine. Generalen fikk ikke viljen sin.

Det gjorde derimot en amerikansk kollega som benyttet duer til å hindre fiendens bakhold i Vietnam. Duene ble guidet av laserpekere og trent i å droppe opptaksenheter hvis de så fiendens tropper. Programmet reddet amerikanske tropper fra førtifem potensielle bakhold.

Norsk katt

CIA ønsket å foreta en kirurgisk endring av en norsk skogkatt slik at den kunne føre lydopptak ut fra den sovjetiske ambassaden. De ville plassere en ledning som løp fra kattens indre øre til et batteri og opptaker under ribbeina. Programmet ble til slutt skrotet fordi forskere ikke klarte å kontrollere kattens bevegelser. Den norske katten gikk sine egne veier, slik artsfellene pleier å gjøre i Norge.

Israelsk ekorn

I en lyn-aksjon rundt et atomanrikningsanlegg arresterte iranske tjenestemenn over ti ekorn, og beskyldte dem for å ha spionert for den israelske regjeringen. Ifølge det statsstøttede Islamic Republic News Agency (IRNA), hadde ekornene spionutstyr fra utenlandske byråer, men ble arrestert før de rakk å levere fra seg materialet.

Iransk kameleon

En senior militær rådgiver for Irans leder, Ayatollah Ali Khamenei, har opplyst at Israel har smuglet kameleoner inn i Iran med den hensikt å overvåke landets atomprogram. Han sa at dyrene kunne oppdage uranminer. Kameleonene var kjernefysiske spioner som ønsket å finne ut hvor vi har uranminer i Den islamske republikken Iran og hvor vi er engasjert i atomaktiviteter.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...