Hils på Motorola Aura

Med verdens første mobil med sirkelformet fargeskjerm og svivel-design som selveste Swiss har laget med over 200 deler, og 130 av dem er brukt for å åpne telefonen, virker det som om Motorola skifter beite, og prøver seg på de resurssterke av oss. Det påstås at den kan åpnes ca. 100.000 ganger før noen feil vil inntreffe i rotasjonsdelen. Mobilen er laget i rustfritt stål, så kvalitetsfølelsen skal det nok ikke sies noe på.

47.60 x 96.87 x 18.55mm og 141 gram gjør at denne veier en del mer enn den gjennomsnittlige mobilen, men med tanke på hvilke materialer som er brukt, så vil dette kun øke kvalitetsfølelsen.

Rund skjerm

Skjermen er 1,55″ i diameter og kan vise 16 millioner farger. Videre har den 62 karat safirglass som gjør at eventuelle riper i skjermen er historie. Skjermen er også rund, ja, sirkelformet. Om dette blir brukervennlig er det for tidlig å si, men så er det gjerne ikke brukervennlighet Motorola har satt i førersetet denne gang.

3G glimrer med sitt fravær, men EDGE er tilstede, og kan vise til en teoretisk nedlastingsfart på ca. 200 kbps. Batteriet er på 810 mAh og den holder ut i 7,3 timer med tale, og 400 timer i standby. På minnefronten er 2GB klar til bruk, men det ser ikke ut som om det er plass til minnekort. Det kan tenkes at dette ville ødelegge designet.

Ingen kamerakonge

Til slutt er det ett 2 megapiksler kamera ombord uten blits eller andre funksjoner fotografen tar for gitt. Dette vil neppe ta de beste bildene, så husk å ta med ett digitalt fotoapparat neste gang du skal på fest, eller feire jul med familien.

Prisen? Den ligger på «småhøye» 2000 dollar, eller ca. 12.000 norske kroner, før eventuelle skatter og avgifter. Mobilen er ventet å bli lansert i desember måned.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...