Hooeey: Bokmerking av nettsider på en annerledes måte

Kort fortalt så er Hooeey et tillegg eller rettere sagt en verktøylinje for både Firefox og Internet Explorer. Hooeey gjør ett opptak av de nettsiden du besøker slik at du senere kan rangere dem, tagge dem, og kommentere dem. Du slipper dermed å bekymre deg noe mer for at du skal glemme lenken til nettsider du har besøkt og som du likte godt nok til å besøke på nytt.


hooeey.png

Det som er så flott med Hooeey er at du kan laste opp de lenkene du ønsker til en server slik at det fungerer på samme måte som mange sosiale bokmerkingstjenester. Men dette krever selvfølgelig at du registrerer deg på siden deres, noe som ikke tar mer enn i underkant av to minutter, maks!

I verktøylinjen finner du også et søkefelt hvor du kan søke etter emner og nøkkelord som andre har lastet opp også, dermed er det ikke den store avstanden mellom dette og Delicious og andre lignende tjenester, forskjellen er at du slipper å stresse med å lagre nettsidene fortløpende – det kan du gjøre senere.

Når du på et senere tidspunkt ønsker å se igjennom lenkene du har gjort et opptak av så trykker du på et ikon i verktøylinjen slik at du får opp en oversikt over din lenkehistorie mens opptaket har gått. Du kan også søke etter de nettstedene du vil bruke, eller angi hvor mange dager du vil gå tilbake i historien. Når du finner interessante lenker du vil ta vare på så kan du som sagt kommentere dem, tagge dem, og rangere dem med stjerner (1 til 5). Til slutt så merker du av de lenkene du vil sende til serveren for lagring, eller bare sender dem alle – enkelt og greit.

oversikt.png

Det er selvfølgelig mulig å slå av denne tjenesten, dette gjør du ved å klikke på det grønne lyset du ser i verktøylinjen, det vil da bli gult . Hooeey fungerer på de tre store plattformene – Linux, Windows, og Mac.

Selv om dette er en flott tjeneste som mest sannsynlig vil vokse med tiden og antall brukere, så har vi sett dette før i Firefox-tillegget WebMynd – les mer om dette tillegget her. Og personlig synes jeg at WebMynd er penere, og har et mye større potensiale. Problemet er at WebMynd er litt vanskeligere å sette seg inn i, men når man først skjønner hvordan man skal bruke dette verktøyet så er det ikke grenser for hva man kan bruke det til. Når det derimot kommer til brukervennlighet så er nok Hooeey et hestehode foran, men du verden så mye de har å gå på når det gjelder grensesnitt, for det er rett og slett stygt og gir nettleseren et trist utseende.

v-linje.png

Her er en introduksjonsvideo om Hooeey:


Les mer om Hooeey og evt last det ned på deres hjemmeside.Du kan også se flere videoer som forklarer mer om Hooeey og hvordan man skal bruke det på denne nettsiden.Hva synes du om denne tjenesten? Er det en sjanse for at du vil komme til å bruke den, eller bruker du kanskje WebMynd fra før? Kommenter under artikkelen.


Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...