Mini-omtale: Plex Media Center

Front Row, Mac-varianten av Windows Media Center, har nå virkelig fått en konkurrent. Plex heter programmet som kan by på mye spennende funksjonalitet, i tillegg til at det er gratis og har et flott design.

Funksjonalitet

Plex kan by på flott visning av video, bilder og musikkavspilling. Akkurat det et skikkelig medieprogram trenger av funksjonalitet. Plex byr også på en flott og detaljert værmelding med støtte for norske byer. Hvis du er en av de som helst vil ha programmer på norsk, så går det også an. I instillingene var det støtte for mange språk og mulighet til å legge til flere byer for værmelding.

En ting som imponerte med værmeldingen var at istedenfor å søke på sted eller by kunne man søke på IP adresse, noe som faktisk fungerte utmerket! En annen smart funksjon er hvis du vil ha informasjon om filmen du skal se, så kan Plex hente informasjon rett fra IMDB.com!

Formater

Plex har støtte for en rekke kodeker og formater, og for å kunne fungerer som et fullverdig media center så er det viktig. Kodekstøtten gjelder både for film- og musikkavspilling. Bildefremviseren takler også .raw formatet.

Negative sider

Eneste negative jeg har kommet over er at min Apple Remote-kontroll ikke fungerer sammen med Plex. Dette håper jeg det kommer støtte for i en senere versjon, noe som vil gjøre det mye enklere å bruke Plex og Apple Remote sammen med en prosjektor eller TV-en i stuen. Er Apple Remote støtten på plass slipper man også å reise fra sofaen for å endre sang, velge film osv.

Konklusjon

Plex er gratis, og har absolutt alt du kan kreve fra et gratis media center program. Det er visuelt flott, byr på flotte funksjoner og er har alt du trenger for en flott media opplevelse når Mac-en er koblet til husets  storskjerm!

Plex kan lastes ned via BitTorrent, og det liker vi å se. Vi prøvde den, men desverre ingen seedere, så hvis du har samme problemet, så funker også den vanlige metoden. Nedlastningslinkene ligger til høyre på siden som linkes til under.

Plex Media Center kan lastes ned gratis herfra (ekstern lenke).

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...