Hvordan sammenligner man forbrukslån på nettet?

Det finnes mange grunner til at man velger å ta opp et forbrukslån. Det kan for eksempel være at man drømmer om å dra på en ferie til utlandet men ikke har råd til dette akkurat nå. En annen årsak kan være at man er i gang med et større oppussingsprosjekt av boligen og trenger flere økonomiske midler for at prosjektet kan realiseres. Uansett hva ditt formål er, så finnes det flere muligheter for å ta opp et forbrukslån. Men før du gjør det, er det lurt å sammenligne de forskjellige långiverenes tilbud på nettet. På den måten kan du finne frem til det billigste forbrukslånet for deg. Sammenlign forbrukslån på nettet og bli godt rustet til å treffe et riktig valg. Les mer om dette her.

Sammenligning av forbrukslån

Det finnes hovedsakelig to måter du kan sammenligne forbrukslån på. Den enkleste og raskeste metoden er å bruke en finansagent som gjør hele jobben for deg. En slik agent har erfaring med å formidle lånesøknader, og du sparer samtidig tid og penger. Finansagenten bruker kun én lånesøknad til å sammenligne lånet hos forskjellige banker, og vender deretter tilbake til deg med det beste tilbudet.

Den andre metoden er å gjøre jobben på egenhånd. Her kan det være en god ide å undersøke ca. 10 forskjellige långivere. Deretter sender du uforpliktende søknader til flere av disse. Når du får tilbudene i retur, skal du ta stilling til fire ting. Det første er om du har fått innfridd hele lånebeløpet du søkte om. Det andre er hvor lang tid du har på å tilbakebetale lånet. Det tredje er hva den nominelle og effektive renten er, og for det fjerde punkt, om nedbetalingstiden er fleksibel.

Hvordan kan du få bedre oversikt over gjelden din?

Dersom du har flere forskjellige smålån, kan det hende at en refinansiering av gjeld er en god løsning for deg. På den måten kan du få bedre oversikt og forhåpentligvis lettere betale ut eksisterende gjeld, siden man får samlet alle smålån til ett stort lån. Fordelen med dette er at man kan få lavere rente på lånet, noe som gjør at lånet totalt sett som oftest vil bli billigere. Du kan refinansiere alle typer lån uten sikkerhet, noe som blant annet gjelder forbrukslån, kreditter, smålån og kjøp du har gjort på avbetaling. En annen fordel med refinansiering er at det gir deg en bedre oversikt over gjelden din, noe som også kan gi en ekstra motivasjon til å få hele beløpet betalt.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...