Vipps; revolusjonerende enkelt

De fleste kjenner nok til appen Vipps som kom på markedet i 2015. Appen lansert av DnB revolusjonerte det norske folk da man plutselig enkelt kunne sende penger til hverandre, så lenge man hadde hverandres telefonnummer. Bankoverføringer hadde aldri vært så enkelt. Appen kan lastes ned både i App Store og i Google Play og er i dag tilgjengelig for alle, uansett hvilken bank du har.  


Tidligere var appen kun tilgjengelig for DnBs egne kunder. I dag kan du derimot ta i bruk appen, uansett hvilken bank du bruker. Så lenge du er over 15 år, har norsk telefonnummer og et norsk kontonummer kan du enkelt benytte deg av appen.

Brukervennlig og lett å forstå

Når du oppretter en profil på appen kan du selv legge inn hvilket kort du ønsker å benytte deg av. Det er dette kortet som vil belastet når du vippser noen andre penger, men også den kontoen som vil motta penger når noen andre vippser til deg. «Vippser» har blitt et begrep vi nordmenn bruker når vi sender eller mottar penger via appen. Inne på din profil kan du velge en kode slik at det kun er du som har tilgang til appen og slik at ingen kan misbruke den.

Appen er svært lett å forstå og enda enklere å bruke så fort du har lært den å kjenne. På den første siden der du åpner appen kan du enkelt se historikken over tidligere betalinger og overføringer. På forsiden har du også en snarvei til «send penger», «be om penger» og «scan». Du trenger nemlig ikke sende melding dersom noen skylder deg penger lenger. Alt du trenger å gjøre er å forespørre et beløp, skriv en liten tekst om hva det gjelder og send en forespørsel. Enklere blir det ikke.

Gjør hverdagen enklere

To litt nyere funksjoner er «scan» og «oppgjør». Scanne funksjonen lar det scanne QR-koder ettersom noen butikker og kiosker har begynt å benytte seg av Vipps som en betalingsmetode. Du kan derfor enkelt scanne og «swipe» og vipps så har du betalt for varene dine. Den andre funksjonen, oppgjør, er helt genial. La oss si dere har vært en gjeng på hyttetur. Alle har betalt litt hver og ikke alt skal deles på alle. Det hørtes ut som litt av et oppgjør. Nå kan Vipps gjøre det for deg. Du kan enkelt legge inn et beløp og så huke av hvem av deltagerne som skal være med på beløpet. Deretter kan alle andre deltagere gjøre det samme. Deretter regner appen ut hvem som skylder hvem.

Dette er også en super funksjon for kollektiver eller ferier. Putt inn et beløp hver gang noen kjøper dopapir eller mel og så kan dere gjøre opp en gang i måneden for eksempel. Lettere blir det ikke. Du kan også hele tiden følge med på utregningen slik at du kan se hvor mye du skylder eller hvor mye andre skylder deg. Hvis du plutselig legger merke til at du skylder en del penger kan det være en god ide å prøve å spare litt penger på andre ting. Du kan lese mer om gode sparetips hos avenuefinans.no.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...