Hvorfor det kan være lurt å investere i aksjefond

Når du skal investere penger i noe så vil du selvfølgelig at investeringen skal være trygg og kunne føre til avkastning. Det finnes en rekke ulike investeringer du kan gjøre i stedet for å bare sette sparepengene på en konto. Sparekontoer er nemlig bare en oppbevaring for pengene dine i stedet for en investering som kan føre til inntekt på sikt. Aksjefond er derimot en investering som kan lede til akkurat dette. 

Hva er aksjefond
Til forskjell for en enslig aksje som gir bare gir deg en eiendel i et enkelt selskap, så er aksjefond en samling av aksjer som lar deg investere i flere ting på samme tid. Et aksjefond blir derfor ofte sett på som et tryggere alternativ da du i stedet for å satse på et enkelt område kan spre investeringen din over flere selskap, noe som gir deg større sjanse for å lykkes med investeringen din. Siden alle aksjeinvesteringer kommer med en risiko av å tape pengene dine så er det mye tryggere å vite at selv om et av selskapene du har aksjer i skulle tape verdi så har du fortsatt flere andre aksjer som likevel kan føre til avkastning.

Trygg og langsiktig sparing
Ved å investere i aksjefond som har gode fremtidsutsikter så kan dette ende opp med å bli et svært trygt og langsiktig alternativ for sparing. Selv om børsmarkedet opplever opp og nedturer så er sjansen stor for at en nedtur etterhvert vil endre seg til en opptur igjen og kanskje enda høyere enn den var før nedgangen. Dette vil føre til at verdien av investeringen din øker, noe som vil si at du faktisk kan tjene penger på investeringen din. 

Mulighet for høy avkastning
Selv om det er visse risikoer knyttet til å investere i aksjefond så åpner det også muligheten for høy avkastning. Dersom et av aksjeselskapene du investerer i gjennom fondet opplever en stor økning i verdi så kan dette føre til store fortjenester for deg. Mange velger derfor å bruke sparepengene sine til å investere i aksjefond slik at pengene på sikt faktisk kan bli til inntekt. Dette kan være svært gunstig for de som ønsker å spare ekstra til pensjon, sette av penger til fremtiden eller annet som man ønsker penger til på lang sikt.

Lavere risiko
Som sagt så blir risikoen for å investere i aksjefond sett på som lavere enn i enkeltaksjer. Det finnes strenge krav til hva som må inngå i et aksjefond, og et av disse kravene er at fondet må inneholde minst 16 forskjellige aksjer. Det fleste aksjefond inneholder faktisk langt flere enn dette, noe som gjør det nesten umulig for deg å tape alle pengene dine ved en slik investering. For at du skal tape alle pengene dine må nemlig samtlige selskap gå konkurs, noe som er svært usannsynlig.

Aksjefond kan absolutt være et godt alternativ for deg som ønsker å bruke sparepengene dine på noe som kan gi avkastning over lengre tid. Før du setter i gang med å investere i fond er det lurt at du tenker nøye gjennom hvor mye penger du er villig til å risikere tap av, og hvor raskt du ønsker at pengene skal stige i verdi. Dess større risiko du tar dess større er den eventuelle avkastningen, noe som vil si at investeringer som vokser sakte over tid som oftest er tryggere enn de som kan gi høy fortjeneste på kort tid.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...