Hvorfor Facebook ber Google Friend Connect holde seg unna!

Akkurat nå slåss to giganter over våre sosiale nettverk, Facebook og Google ble altså ikke enige allikevell om en avtale som gjør at man kan integrere disse sosiale nettverkene (Facebook og Google Friend Connect) med hverandre. Hvorfor de ikke kan samarbeide er lett å se hvis man graver litt, det er egentlig lett å se om man ikke graver også: Penger selvfølgelig. Jeg skal prøve å forklare hvorfor:

Når du engasjerer deg i et sosialt nettverk så baserer det hele seg på at du bygger opp en venne-stamme, det er vennelisten/vennestammen til brukerne som ER et sosialt nettverk. Nå viser det seg at et skjult selskap med navnet Media6 har begynt å bygge en database over disse venne-stammene, som brukerne av Facebook og andre slike nettsteder har. Databasen inneholder informasjon om hvilke produkter hver enkel bruker kjøper gjennom annonsene på Facebook, og dette fordi de da kan rette samme reklame-kampanje mot venne-stammen til vedkommende. Det sies at det er to til ti ganger større sjanse for at vennene vil kjøpe det samme produktet. Media6 har begynt å spørre annonsører om å legge til en liten linje med Javascript sammen med deres annonser, slik at de kan bygge denne databasen. Spørsmålet er hvilken type informasjon de bygger databasen på, er det kun annonse-klikk eller kan det også bygges på annen informasjon? Hvor går grensen?

Dette vil gjøre Media6 til en stor og mektig aktør i annonsemarkedet, både nasjonalt (USA) og internasjonalt, de fleste annonsører vil bruke en slik aktør da sjansen for å få en bedre treff-prosent på annonsene sine er veldig stor. Og dette vil naturligvis gjøre dem populære når noen vil annonsere produktet sitt.

Men hva har dette med Google Friend Connect og deres forhold til Facebook å gjøre? Hvis man legger sammen to og to så kan man forstå at Facebook vil beholde data av denne typen for seg selv, de har mest sannsynlig sett verdien av sine brukeres venne-stammer for lenge siden, og man deler ikke milliarder av dollar sånn uten videre, ihvertfall ikke med en konkurrent. For mest sannsynlig driver Facebook med akkurat det samme som Media6, å bygge opp sosiale diagrammer, men de slipper å be annonsørene om å legge inn en linje kode for å få det til, dermed er deres database verd milliarder. Slike Sosiale analyser som Facebook og andre lignende sosiale nettverk sitter på er verdt utrolig mye da det viser veldig mye informasjon om brukerne, og dette er noe man absolutt bør tenke igjennom når man fyller ut et registeringsskjema på et slikt sted, det er som oftest en grunn til hvorfor de vil ha all denne infoen om deg. Og gudene bør vite hva de kan bli brukt til, jeg har ingen tro på at Facebook, Microsoft, Google og andre store giganter har den moralen som skal til for å sitte på slik informasjon uten å bruke det til egen vinning på en umoralsk måte.

Så lykke til med vennebyggingen ;)

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...