IE 8 tar markedsandeler – sakte, men sikkert

Etter IE 8 ble sluppet torsdag ettermiddag har Microsofts nye nettleser sakte, men sikkert begynt å ta markedsandeler. I hovedsak fra IE 7, men det er forventet at alternative nettlesere kan møte motgang som følge av Microsofts retur til toppsjiktet.

Med lanseringen av Internet Explorer 8 tok Microsoft et kjempesteg opp til toppsjiktet. Nettleseren følger endelig webstandardene, noe Internet Explorer burde gjort for lenge siden, den er rask, sikker og har plenti av funksjonalitet. Og allerede nå begynner den å ta markedsandeler.

Akkurat som med forgjengeren vil det sannsynligvis ta tid for Internet Explorer 8 å nå toppen. Siden torsdag har nettleseren klatret sakte oppover, men hadde ikke fått mer enn 1,90 prosent av markedet på fredag. Det er litt mer enn Google Chromes 1,15 prosent, og omtrent det samme som Googles nettleser fikk dagen etter lansering. Det er forventet at folk som oppgraderer til IE 8 blir heltidsbrukere, i motsetning til mange av de tidlige Chrome-brukerne.

Lørdag ettermiddag kunne webanalysebyrået NetApplications rapportere at Internet Explorer 8 nå har 2,23 prosent av markedet.

Firefox- og Safari-vekst

Firefox’ markedsandeler ligger nå på rett under 22 prosent, noe som er rekord for Mozilla. iPhone-bruk og Macbook/iMac-popularitet har også sendt Safari-bruken til himmels, som nå er den tredje største nettleseren med cirka 8 prosent av markedet.

Alle tall er hentet fra analysebyrået NetApplications som blant annet jobber med å kartlegge nettleserbruken på verdensbasis.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...