Ballmer: – 500 dollar mer, for samme maskinvare, er for dyrt i disse krisetider

Microsoft-sjefen mener tidevannet har snudd og at Apple – som har tatt markedsandeler gjennom hele 2008 – kommer til å få det tøft på grunn av finanskrisa. Videre mener han at 500 dollar ekstra er «altfor mye for en logo».

Apples iMac- og Macbook-salg gikk på en skikkelig smell i februar og gikk ned hele 16 prosent fra måneden i forveien. Microsofts Steve Ballmer mener det å betale 500 dollar mer, kun for en Apple-logo på panseret, er altfor mye i disse tider.

Steve Ballmer tror Apple må ty til drastiske tiltak for å opprettholde salgene av luksusmaskinene sine. "500 dollar er altfor dyrt for kun en logo", sa Microsoft-sjefen fredag. (Foto: Engadget)

— Apple tok cirka ett prosentpoeng, men nå tror jeg tidevannet har snudd i motsatt retning. Økonomien hjelper. Å betale 500 dollar mer i disse tider, og det kun for en logo, er en vanskeligere stilling for en vanlig person enn tidligere, kunne Ballmer fortelle på en konferanse fredag ettermiddag.

Det meldes om at PC-salget også har gått ned, men ikke i nærheten av Apples 16-prosent-smell. Det er ventet at Macbook- og iMac-salgstallene vil gå ned enda mer i månedene framover. Dermed kan Apple komme til å tape markedsandeler de har inntjent den siste tiden.

— Ikke bare logo

Uttalelsene fra Microsoft-sjefen blir ikke spesielt godt mottatt blant Apple-brukerne, som understreker at det «ikke bare er en logo», og at «programvaren også har et utslag på prisen».

At folk utenfor Norge likevel vil holde pengene litt tettere til brystet i 2009, kan vi nok regne med. Det er forventet at salget av Apple-maskiner vil synke videre, til tross for en prisreduksjon ved lanseringen av de nye iMac-ene.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...