Innovasjon og teknologi i Norge

Norge er et land som etter hvert er begynt å henge med når det kommer til innovasjon og teknologi. Her vil vi se litt nærmere på hvordan Norge posisjonerer seg i denne forbindelse og undersøke noen konkrete eksempler.

Fra roboter til spill

Norge utmerker seg på innovasjonsfronten når det kommer til alt fra roboter til spill. Det er ingen hemmelighet at spillmarkedet er et marked i stor vekst i Norge. Det kan vi se på fremveksten av spillsider basert på nytenkende teknologi som for eksempel Casino Winner. Dette er et marked som er ekstremt stort på verdensplan, og det kommer kun til å vokse mer i årene som kommer. Dette gjelder også markedet for roboter, som også er et voksende markedsområde for Norge, spesielt når det kommer til produksjon. Dette kan du lese mer om litt lenger ned i denne artikkelen.

Innovasjon med tanke på miljø

Vi ser også flere eksempler på hvordan vi i Norge er innovative på teknologiområder som er særlig tilpasset det norske klimaet. Vi lever så tett på polarsirkelen, at det er naturlig å utvikle ledende teknologi innenfor polarteknologi. Innovasjon Norge har blant annet satt fokus på denne formen for innovativ polarteknologi og skrevet om hvordan utstyr og teknologi utviklet for særlige polarforhold kan være et avgjørende bidrag i forbindelse med norsk innovasjon. Det foreligger også en mulighet for eksport av slike løsninger til andre land og bedrifter og forskningsplattformer i utlandet. Ifølge Innovasjon Norge er denne formen for Arktisk teknologi et utrolig viktig og relevant markedsområde for Norge.

Robotteknologi i Norge

Mye tyder på at teknologisk utvikling vil prege den måten vi anskuer verden på og bruker teknologiske mesterstykker som eksempelvis internettet i fremtiden. I Norge har vi også begynt å benytte oss mer og mer av robotteknologi og såkalt kunstig intelligens. Du bruker kanskje denne formen for robotteknologi til daglig helt uten å vite det. Bruker du for eksempel Siri på telefonen? Amazon’s Alexa? Eller kanskje Google Home? Da benytter du deg av kunstig intelligens. Nå er det blitt mer og mer vanlig å bruke chatbots som kundesupport hos mange norske nettbutikker og serviceytelser. Du tror kanskje du snakker med et ekte menneske, når du tar kontakt med kundeservice via livechat, men mye tyder på, at i de fleste tilfeller gjør du ikke det. Hver gang du snakker med en chatbot lærer du den nye ting og dermed blir denne teknologien bare klokere og klokere for hver dag som går og jo mer vi bruker den.

Vi er altså plutselig i daglig kontakt med kunstig intelligens, men det er ikke kun i forbindelse med chatbots og kundesupport at kunstig intelligens gjør seg gjeldende. Også når det kommer til produksjon er vi begynt å ta roboter i bruk i Norge. Dette kan bidra til å effektivisere mange produksjonsprosesser og produksjonsledd, og også redusere sykefravær og forebygge arbeidsskader påført av monotont, repeptitivt arbeide. Det er mange som kanskje kan være litt skremte over hva denne nye, innovative teknologien gjør med oss og bli redde for om mennesker kan bli overflødige som arbeidskraft. Det er ikke nødvendigvis tilfellet. Det som kan skje, er at bruk av kunstig intelligens kan gjøre bedrifter mer suksessfulle og stabile, og dermed gjøre arbeidsplasser sikrere for mennesker.

Daglig omgang med innovativ teknologi

Vi omgir oss altså til daglig med teknologiske innovasjoner på høyt nivå, som er med på å gjøre Norge til et fremgangsrikt land, også når det kommer til teknologi. Da spesielt i forbindelse med spillteknologi og polarteknologi, som er store markedsområdet for Norge. I 2020 og årene fremover vil disse tendensene mest sannsynlig bare bli ved med å utvikle seg.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...