Anmeldelse av McAfee LiveSafe 2020

Tilbake i tiden McAfee LiveSafe konseptet banebrytende med en sikkerhetssuite på tvers av plattformer uten noen spesifikk begrensning på antall beskyttede enheter. Du sto (og er) fritt til å installere beskyttelse på alle Windows-, MacOS-, Android- eller iOS-enheter i husholdningen din.

Den ubegrensede beskyttelsen gjelder nå for hele McAfees sikkerhetsprodukt. Når du går opp stigen fra det frittstående antivirus til denne suiten, får Windows-enheter flere sikkerhetsfunksjoner, men beskyttelsen på andre plattformer forblir den samme.

Vel, nesten. Den personlige Locker-krypterte skylagringsfunksjonen i LiveSafe fungerer med Windows 8 og nyere, Android og iOS 10 eller nyere. Det er imidlertid ingen MacOS-versjon, og den er også inkompatibel med iOS 11.

Hvis du leter etter dette produktet i en fysisk butikk, så vil du ikke finne det. I hyllene legger McAfee vekt på McAfee Total Protection, som skiller seg fra LiveSafe på bare én funksjon. Ikke la løftet om 10 lisenser på Total Protection-boksen forvirre deg; det er bare for å fange blikket. Begge produktene gir deg virkelig ubegrensede lisenser.

Mer kontroll over passordene

Du administrerer alle dine McAfee-beskyttede enheter fra en sentral konsoll, og medlemmene i husholdningen din er sikkert glade for å la deg ta deg av den oppgaven for dem. Det er ikke noe følsomt eller personlig ved å holde seg trygg mot skadelig programvare. Men uansett hvor intim du er med andre McAfee-brukere, er det en annen ting å dele passordene dine.

McAfee Internet Security leveres med en enkelt lisens for McAfees True Key passordbehandling. Du kan bruke den lisensen på alle enhetene dine, og True Keys avanserte multifaktor-autentiseringsfaktorer gir deg mange alternativer for å beskytte passordene og andre private data. Enhetene dine synkroniserer imidlertid den samme samlingen av ett enkelt passord, og selv om du ville dele, ville en annen bruker ha det vanskelig for å forsyne ansiktet eller fingeravtrykket ditt for godkjenning.

LiveSafe løser dette problemet ved å tilby fem True Key-lisenser, ikke bare en. Nå kan hvert husstandsmedlem (opptil fem) ha en personlig True Key-profil, komplett med personlig biometrisk autentisering. Gitt at en frittstående True Key-lisens koster 19,99 dollar per år, er dette ganske mye.

Personal Locker er nyttig

I tillegg til ekstra lisenser for True Key, gir LiveSafe deg Personal Locker, et kryptert skylagringssystem som bruker avansert biometrisk autentisering. Det er ikke mye lagringsplass, bare 1 GB plass, men ting du lagrer i det er ultra-sikkert. Du kan få tilgang til Personal Locker fra Android- og iOS-enheter (kjører versjon 10 eller tidligere), og fra Windows-bokser som kjører Windows 8 eller bedre. Beklager, det er ingen MacOS-støtte for denne komponenten, og den er ikke kompatibel med iOS 11.

I motsetning til File Lock-komponenten i Total Protection, vises ikke Personal Locker i hovedgrensesnittet. For å installere den, logger du på McAfee-kontoen din og laster den ned til den gjeldende enheten eller sender deg en lenke med en aktiveringskode. Etter en introduksjon til funksjonene til denne appen oppretter du en sekssifret PIN-kode. Så kommer den morsomme delen.

I likhet med True Key kan Personal Locker bruke ansiktsgjenkjenning for autentisering, men i motsetning til True Key, er ansiktsgjenkjenning et krav, ikke et alternativ. Du knipser et bilde med enheten din, bekrefter at det er en god likhet, og sender det til appen. Da jeg gjorde dette på Nexus 9 jeg brukte for testing, klaget det gjentatte ganger på at hele ansiktet ikke var på bildet. Det virkelige problemet viste seg å være brillene mine; å fjerne dem løste problemet.

Stemmegjenkjenning og aktivering av Personal Locker

Personal Locker bruker også stemmegjenkjenning. For å sette opp denne funksjonen, krever det at du snakker en bestemt setning tre ganger. For å unngå muligheten for at en sniktyv bruker en innspilling for å åpne skapet ditt, må du på bekreftelsestid også si en annen setning, en som er annerledes hver gang. Blant setningene jeg møtte under testing var «Ikke tell kyllingene dine før de klekkes» og «Hvis du vil at noe skal gjøres riktig, gjør det selv.»

Det er ett sikkerhetshull i systemet. I tilfelle ansiktet ditt blir fryktelig arrete, eller stemmen din endres slik at den ikke blir gjenkjent, trenger du en bakdør i skapet ditt. McAfee håndterer dette ved å spørre deg om svar på tre sikkerhetsspørsmål. Som med File Lock i Total Protection, er spørsmålene faste, uten mulighet til å lage dine egne.

En hacker kunne finne de fleste svarene ved å google deg eller kikke på profilen din på sosiale medier. Hvis du tar sikkerheten din på alvor, vil du tenke på gale svar på disse spørsmålene, gale svar som du vil huske, men som ingen andre vil gjette. Og gjør det riktig første gang, fordi du ikke kan endre svarene dine senere.

Med tanke på at iOS-brukere nesten oppgraderer til den nyeste versjonen, er det et alvorlig problem muligens. Kontakten på McAfee forklarte at knapt noen bruker denne funksjonen, så iOS 11-kompatibilitet er ikke så viktig som annet arbeid de gjør på mobilområdet.

Når du har aktivert Personal Locker på de forskjellige enhetene dine, kan du begynne å legge filer og bilder i den for sikkerhetsoppbevaring. Du kan klikke et bilde direkte i skapet, slik at det aldri eksisterer i ukryptert form. Hvis du kopierer en fil til skapet fra en Windows-enhet, bør du bruke McAfee’s Shredder for å slette originalen på en sikker måte. Det er ingen lignende sikker slettingskomponent på andre plattformer.

Konklusjon

I en husholdning med flere voksne kan de fem True Key-lisensene som følger med McAfee LiveSafe være en god velsignelse. Du betaler nesten $100 for de hvis du kjøpte dem separat. Personal Locker er kult, på en måte som spionspill, men få mennesker trenger det virkelig, og (ifølge McAfee) bruker knapt det. Hvis du virkelig trenger biometrisk autentisert skylagring, ville du være fornøyd med bare 1 GB lagringsplass?

Allikevel er McAfee som alltid gode på det de fokuserer på først og fremst, og innovasjonene er kanskje bare litt for langt frem i tid. Men det er spennende å se slike nyheter i en ellers ganske så tørr bransje!

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...