Internet Explorer 8 beta 2

MSN.no skal ifølge Telenors sikkerhetsgruppe være virusbefenkt. (Foto: Skjermdump)

Firefox 3.0, Opera 9.5, og sist — men ikke minst — Internet Explorer 8.0. Konkurrentene har allerede lansert sine neste generasjons nettlesere, men Microsoft er hakk i hel, og i løpet av høsten vil nok IE 7.0 også få en endelig etterfølger. For øyeblikket er den i beta 2, og vi har kikket på den.

Utseendemessig er ikke IE 8 så ulik sin forgjenger, Internet Explorer 7.0. Noen designendringer har likevel blitt foretatt, og blant dem, en forbedret fanevisning.

Internet Explorer har tidligere vært for overflatisk. I forhold til for eksempel Firefox føler jeg meg ikke tilstede i Internet Explorer 7. Dette har Microsoft fått gjort noe med, noe jeg merket med en gang. Nettleseren har tatt enda et skritt nærmere sine konkurrenter, som for all del er positivt for oss brukere, men kanskje ikke like tilfredsstillende for Microsoft. De liker nemlig å gjøre ting på egenhånd. De liker å revolusjonere — ikke å kopiere.

ie8b2-bm.jpg

Betamagasinet i IE 8 beta 2. (Foto: Skjermdump)

Betamagasinet.no så identisk ut i Firefox, Opera og Internet Explorer 8.0. I IE 7 vil ikke kommentarfeltet tolkes korrekt, noe som kan bety at Microsoft denne gang faktisk har valgt å følge Mozilla, Opera og Safari.

Beta 1 bydde på problemer. Spesielt når det gjalt rendring av nettsider. I beta versjon 2 er dette blitt ordnet opp i, og nettsider rendrer cirka identisk med tidligere versjoner av nettleseren — og forhåpentligvis enda bedre.

Det ser dog ikke ut til at Microsoft har fulgt webstandardene i beta 2 av Internet Explorer 8. Acid 3-testen (viser hvor bra den tolker webstandardene) gir nettleseren 12 av 100 i score — med andre ord en total fiasko. Dette er ikke bra og bør ordnes opp i.

ie8b2acid.jpg

Acid-testen slaktet IE 8. Likevel ser det ut til at den følger standardene ganske godt. (Foto: Skjermdump)

At den fortsatt er i beta merkes. Acid 3-resultatet viser bare hvor uferdig denne nettleseren egentlig er. Det er likevel et skritt i riktig retning, mener vi.

Vil vil selvsagt også teste den endelige versjonen av nettleseren, når den tid kommer. IE 8 beta 2 kan lastes ned her (microsoft.com/windows/internet-explorer/beta/).

Relaterte artikler

Den kunstige intelligensens rolle: Hva kan vi vente oss i fremtiden?

Boom! Med ChatGPT ble en milepæl innen kunstig intelligens...

Hvordan endrer teknologien poker

I løpet av det siste tiåret har fremskritt innen...

Disse 5 fordelene med VPN-gaming

De fleste spillere tenker umiddelbart på sikkerhet når det...

Hva er Microsoft 365?

Microsoft har etablert seg til å bli ett av...

Alt du trenger å vite om solceller

Når lys skinner på en fotovoltaisk (PV) celle, kanskje...