LaunchBar 5 Beta: En fullverdig erstatter for Quicksilver? [Mac]

Hvis det er en programkjører-applikasjon som noensinne skal ta tronen fra Quicksilver, så er det nok LaunchBar 5 – Ta en titt på det vi skriver om det, og prøv det gjerne selv. [Kun Mac OS X]

Quicksilver på tronen

Programkjørere som Quicksilver og Butler er populære programmer for brukere av Mac, og det begynner å bli en del av dem også. Men det har hele tiden vært en storebror blandt disse, og det har vært Quicksilver – et populært, avansert og nyttig program som de fleste Mac-brukere har hørt om, eller prøvd selv.

Vi har tidligere skrevet en del om Quicksilver og hvordan man kan bruke dette fantastiske programmet, les vår Quicksilver-serie for å lære mer om det (Del 1, 2 og 3). Men idag så er det for en gangs skyld ikke Quicksilver som skal ha hovedrollen når vi snakker om et fantastisk program av denne sorten, istedet er det snakk om et program som heter LaunchBar 5 Beta.

Gratis nå, men kun i betaperioden

LaunchBar er i utgangspunktet ikke gratis, men ettersom dette er en beta-versjon så kan man nyte godt av programmets mange funksjoner til og med 15. Januar 2009. Tidligere versjoner av LaunchBar har kostet rundt 200 NOK, og så langt så vil jeg påstå at det helt klart er verdt disse kronene. Men jeg anbefaler ihvertfall at dere prøver ut programmet selv, for så å vurdere om det er verdt prislappen etter nyttår.

Så hva er LaunchBar?

LaunchBar er en typisk programkjørings-applikasjon, men det er også så mye mer enn akkurat det. Alt man behøver å gjøre for å søke etter programmer og filer er å trykke en tastatursnarvei (Command-Space er standard), og når man så på enkelt vis finner programmet/filen man er ute etter så kan man kjøre det eller utføre handlinger som LaunchBar gir deg mulighet til.

Programmet har mange muligheter og funksjoner som man virkelig blir avhengig av etter en liten stund. Her er noen av funksjonene som følger med programmet:

  • Utklippstavle-støtte – endelig en programkjører som tar dette på alvor (er fullstendig klar over at Quicksilver også har denne muligheten, men det er en plugin), på samme måte som mange utklippstavle-applikasjoner så kan man her gå tilbake flere steg i historien i sine utklipp. Her er det mange flotte funksjoner som utnytter dette, og for å få en bedre oversikt over alt som kan gjøres så anbefaler jeg å ta en titt på hjemmesiden til applikasjonen. En av de funksjonene jeg likte her var muligheten til å lime sammen flere utklipp.
  • Støtte for QuickLook – man kan på en hvilken som helst fil trykke mellomrom som vanlig for å få fram QuickLook-grensesnittet.
  • Støtte for iCal – legg til hendelser og to-do-objekter.
  • En forbedret kalkulator – her kan man utføre avanserte utregninger på en enkel og intuitiv måte.
  • Actions – det er utrolig mye man kan gjøre med såkalte Actions i dette programmet, man kan blant annet komprimere filer i ZIP- eller tar.gz-formatet. Men det er utrolig mye nyttig man kan gjøre i tillegg til dette også, her er noen av dem: behandle bilder (skift størrelse, rotere, etc), applikasjon-kontroll (Avslutt, Tving Avsluttning, Avslutt alle), og mye mer.
  • Fil-operasjoner – her kan man gjøre det meste som har med filer og behandling av dem å gjøre.
  • En meget god indeksering.
  • Mye mer…

Bildet: Grensesnittet som det ser ut som standard når man søker.

Den beste måten å få et skikkelig inntrykk av dette programmet er ved å prøve det selv, og på grunn av lanseringen av denne betaversjonen så får du muligheten til å prøve det ut en stund uten å betale ei krone. Og er du like fornøyd som jeg er litt ut i det nye året så spanderer du nok 200 NOK på programmet når betaperioden er over.

Lær mer om LaunchBar, og last ned her .


Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...