Microsoft lanserer Internet Explorer 8 – last ned nå

Microsofts IE 7-arvtager – Internet Explorer 8 – er lansert og lagt ut for nedlastning. Kan den konkurrere mot Mozilla, Apple og Google?

Som forventet ble Microsofts nye nettleser, Internet Explorer 8, sluppet og utlagt for nedlastning torsdag ettermiddag. Og Microsoft har gjort en god jobb – endelig.

Det nye ved Internet Explorer 8 er muligheten til å kjøre nettsider og applikasjoner designet for Internet Explorer 6. Rendringmotoren til den eldgamle nettleseren er nemlig innebygd i Internet Explorer 8, noe som endelig gjør det mulig for større selskaper å oppgradere nettleserne sine.

Microsoft lanserte Internet Explorer 8 onsdag ettermiddag. Nå er det endelig mulig for større bedrifter å oppgradere fra IE 6.

En annen stor forandring er det faktum at Microsoft denne gangen har valgt å følge webstandardene. Det betyr at du nå kan forvente en like god opplevelse av Internett med Internet Explorer 8 som i Mozilla Firefox, Apple Safari, Google Chrome og Opera.

Endelig tilbake på topp

Internet Explorer 6 ble lansert helt tilbake i 2001. Siden den gang har Microsoft kun sluppet IE 7 – i 2007 – noe som betydde hele 6 år uten særlige endringer fra Micrsofts side. Derfor ble programvaregiganten hengende etter på nett, ettersom konkurrenter som Mozilla og Safari begynte å dukke opp. Microsoft har i ettertid innrømt at de gjorde en feil ved å hvile på lauvbærne, og har lovt å komme sterkt tilbake; Internet Explorer 8 markerer at selskapet nok en gang er med i gamet.

Enda sikrere

Til tross for at mange mener det er litt oppblåst, er det å fokusere på sikkerhet et bedre salgstriks enn noen gang. Microsoft har skjønt dette og satser knallhardt på sikkerhet i Internet Explorer 8. Tidlige tester indikerer at sikkerheten til IE 8 er god, med et godt system for å hindre både phising- og malware-angrep. Microsoft velger å kontrollere sikkerheten din for deg, slik at du ikke gjør feiltrinn. Det er naturligvis mulig å justere intensiteten, om du skulle ønske dette.

Gruppér faner

Fanegruppering lar deg sortere fanene dine etter blant annet farger, åpne og lukke dem som én enhet, etc. Dette er funksjonalitet mange mener burde ha vært på plass tidligere, og til tross for at Microsoft var tregest av alle med fanefunksjonalitet, er det altså de som først introduserer denne muligheten. Fanegruppering kan oppmuntre til å lukke unødige faner, og kan være til stor hjelp for deg som har det for uvane å aldri lukke ubrukte faner.

Viabel konkurrent

Som vi allerede har nevnt melder Microsoft seg på alvor inn i nettleserkampen igjen. Dette er et godt produkt, og Microsoft har gjort jobben sin. At et selskap med så enorme ressurser tidligere ikke har klart å konkurrere med organisasjoner som Opera og Mozilla har lenge vært et mysterium. Og mysteriet blir ikke mindre av at Microsoft nå har rettet på det hele – for hva holdt de da på med før Internet Explorer 8?

Last ned Internet Explorer 8 nå, via denne lenken…

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...