Microsoft + Yahoo = MicroHoo, allikevel?

Når Microsoft gikk bort ifra sitt bud over Yahoo for to uker siden så var det mange spekulasjoner om at MS ville komme tilbake med et bud på slutten av dette året, mest sannsynlig et lavere bud. Det kan nå virke som spekulasjonene var riktig, men at de ble sanne mye raskere enn ventet.

Microsoft bekreftet ikveld at de snakker med Yahoo igjen, i utsagnet snakker de på mystisk vis om «et alternativ som vil involvere en transaksjon med Yahoo, men ikke en overtakelse av hele Yahoo.» De fortsetter videre: «Microsoft foreslår ikke å gi ett nytt bud for å overta hele Yahoo på dette tidspunktet, men forbeholder seg retten til å revurdere dette alternativet, avhengig av framtidige diskusjoner som kan skje med Yahoo eller diskusjoner med aksjonærene i Yahoo, Microsoft eller andre tredjeparter.»

OK, hva mener de med det første de sier, «et alternativ som vil involvere en transaksjon med Yahoo, men ikke en overtakelse av hele Yahoo»? Det er vanskelig å se for seg hvilken del av Yahoo’s selskap Microsoft kunne tenke seg kjøpe, og Yahoo kunne tenke seg å selge, uten å ta over hele selskapet. Hvis dette dreier seg om selve søke-verktøy delen av selskapet, så vil Yahoo sitte igjen med kun skallet av selskapet, så da ville nok det beste vært å sette seg ned sammen med MS ved forhandlingsbordet og blitt enige om en pris begge kan leve med for hele sulamitten.

Men sannsynligvis har Carl Icahn’s vilje til å nominere et alternativt styre og gå til kamp med Jerry Yang om fremtiden til Yahoo gjort Microsoft vårkåte igjen, og kanskje har de fått smaken på suksess igjen også (ikke det at MS ikke har hatt suksess, men de har mistet mye posisjon siden Vista ble lansert og etter de siste nederlagene i denne oppkjøpsfarsen). Kanskje har Mr Yang og Microsoft’s Steve Ballmer forstått at det er i begges interesse å kysse hverandre og gjøre opp. Når alt kommer til alt, så vil ingen av dem tjene noe særlig på at , neither emerged particularly well from the noisy break-up of their marriage talks. Når alt kommer til alt, så har ingen av dem sett særlig bra ut etter at bryllups-planene gikk galt for to uker siden.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...