Home Poster Minutes: En nyttig widget for Mac

Minutes: En nyttig widget for Mac

0

Minutes er en timer, en såkalt nedtellingstimer som du blant annet kan bruke når du lager middag. Men Minutes er så mye mer enn akkurat det, for man kan utføre diverse oppgaver når telleren har nådd «null».

Minutes er som en widget skal være – enkelt grensesnitt, med relativt enkle kontroller. Ved første øyekast så er det vanskelig å finne noe annet en selve nedtellingsfunksjonen, som forøvrig stilles med en trekant med farge som stikker ut fra sentrum av timeren. Men det er ikke timer-funksjonen i seg selv som har fått meg til å skrive denne artikkelen, det er de funksjonene man kan utføre når timeren er ferdig tellt ned. Her er disse funksjonene:

  • Spille lydeffekter (du velger lydeffekt ved å klikke på info-knappen nederst til høyre).
  • Åpne dokumenter – Veldig kjekt hvis du trenger et spark bak, eller bare å minne deg selv på at du har arbeid å gjøre. Dokumentet velger du ved å klikke på informasjons-knappen nederst til høyre.
  • Spill en spilleliste fra iTunes – også her stiller man inn riktig spilleliste fra baksiden ved å klikke på info-knappen.
  • Stopp å spille av i iTunes – Du kan også få din Mac til å gå i dvalemodus ved å forsikre deg om at de 3 Z’ene til høyre er markert når du klikker på dem.

Dette er selvfølgelig ikke noe stort program, men det gjøre helt klart sin nytte.

Last ned