Nintendo mestselgende konsollprodusent

«Det var ikke et spørsmål om Nintendo ville selge flest konsoller, men om hvor overlegen seieren ville bli», skriver Ars Technicas journalist om Nintendos årsresultat fra 2008. Og med over fem millioner solgte konsoller i desember, ble «seieren» ganske overlegen. Det er nemlig mye mer enn alle konkurrentene tilsammen.

19 prosent flere salg enn i fjor

2008 bød på en kjempevekst for spillbransjen, og ordet resesjon ser ennå ikke ut til å befinne seg i bransjens vokabular. En vekst på cirka 19 prosent tyder på at folk ønsker å spille TV-spill i dårligere tider.

Skuffende PS3-salg

Mens Microsofts Xbox 360-konsoll, som angivelig har vært så billig at selskapet har tapt penger per solgte enhet, kan skilte med 1,44 millioner salg i desember. Sony, på den annen side, har gjennomgått et skuffende år, og med bare 745.000 solgte PS3-er i desember, er det forståelig.

Totalt 2008

Nedenfor finner du de totale salgstallene for 2008. Tallene er i millioner.

(Foto: Ars Technica)

At Sony solgte 3,81 millioner PSP-konsoller i 2008 er mager trøst med tanke på Nintendos massive årsresultat. I 2008 solgte selskapet cirka 20 millioner enheter — eller omtrent 8 millioner mer enn konkurrentene tilsammen.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...