Ny norsk kampanje oppfordrer IE 6-brukere til å bytte nettleser

Norske nettmedier går nå til angrep mot den forhatte nettleseren, Internet Explorer 6, som i så mange år har forhindret utvikling på grunn av manglende støtte for webstandarder. Vi henger oss på.

Internet Explorer 6 har i lang tid vært en byrde for webutviklere, mye på grunn av manglende kompatibilitet med webstandarder, men også i mangel av støtte for viktige bildeformater, som for eksempel .PNG.

Nå tar norske medier endelig grep i et forsøk på å fjerne nettleseren fra det norske markedet, blant annet gjennom å advare IE 6-brukerne om at nettleseren de benytter er utdatert og at andre, bedre alternativer anbefales.

Hjelp Internett – fjern IE 6

Beskjeden fra norske nettmedier er klar: Fjern Internet Explorer 6 og hjelp Internett. Dette støtter vi i Bitnett fullt ut og som utvikler går mye av min tid med på å tilpasse nettsidene til Internet Explorer 6. Den siste tiden har vi riktignok unngått å rette alle feil i IE 6, rett og slett fordi det er både tidkrevende og vanskelig arbeid.

På grunn av mangel på IE 6-kompatibilitet er det for mange norske nettpublikasjoner umulig å gjøre store sprang når det gjelder design og brukervennlighet på nett, dessuten koster det mye ressurser å opprettholde IE 6-kompatibilitet.

Twitter

Anders Brenna i Teknisk Ukeblad (tu.no) satt i gang bølgen i forrige uke når han oppfordret norske webmastere til å advare brukerne mot bruk av Internet Explorer 6. I løpet av uken har det tatt helt av og i en ny kommentar påpeker Brenna at mange norske nettpublikasjoner, blant annet Finn.no og nå – ifølge Twitter – VG og Nettby, har tatt staffettpinnen videre.

Så – hvis du er blant dem som fortsatt benytter Internet Explorer 6, gjør Norge, verden og Internett en tjeneste: Oppgrader til IE 7, eller bytt til Mozilla Firefox (evt. Opera, Safari).

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...