Hulu bryter med Boxee – hvor er logikken?

Fra og med førstkommende Fredag så vil innhold fra Hulu ikke være tilgjengelig i mediacenter-applikasjonen Boxee noe mer, Hulu begrunner dette med at deres innholdsleverandører har krevd dette. Hvorfor er det bestandig slik i Mediabransjen? At man er livredd for ny teknologi som kommer oss brukere til gode.

key_art_hulu

Bildet: Watch your favorites. Anytime – Just not where the users would like to see it!

Hulu og Boxee

Den populære streaming-tjenesten av video på nett, Hulu, har i løpet av de siste årene opplevd stor oppslutning rundt sitt produkt. Til tross for at Hulu i utgangspunktet er sperret for brukere utenfor USA, så har tjenesten sanket trofaste brukere verden over (takket være framgangsmåter som dette). Men det er liten tvil om at applikasjoner som Boxee har bidratt sterkt til Hulu’s vekst , spesielt i tjenstens oppvekst.

For de som lurer så er Boxee et mediacenter for Mac og Linux (støtte for Windows kommer), som har prioritert sosiale egenskaper og tilgang til videotjenster på nett – blant annet Hulu. Boxee har for mange flyttet innholdet til Hulu fra nettet og datamaskinen til tven og stua.

For å lese mer om Boxee så anbefaler jeg to av våre tidligere artikler om programvaren:

  • Artikkel en om Boxee
  • Artikkel to om Boxee

Bryter med Boxee

Men fra og med Fredag så vil ikke Boxee-brukere få noen glede av Hulu i sitt mediacenter noe mer, for Hulu har bestemt seg for å «skru igjen kranene». Dette begrunner de med at deres innholdsleverandører (les: mediaselskaper/tv-kanaler) har krevd dette av dem. Det hersker liten tvil om at dette er et skritt som blir tatt fordi innholdsleverandørene opplever at konkurranse-temperaturen har økt med slike applikasjoner. De virker rett og slett redde.

Både Hulu og Boxee skriver om denne problemstillingen i sine respektive blogger. Mens Hulu skriver om å ta «vanskelige beslutninger», så skriver Boxee om å gjøre det de kan for å løse dette problemet så raskt som mulig. Det er også tydelig at Hulu helst skulle vært foruten denne beslutningen – de har ingenting å tape på at deres innhold vises på flest mulig steder, annonsene vil jo uansett bli vist til deres brukere.

En livredd bransje tar ett skritt fram – ti tilbake

Nok engang viser denne bransjen (mediabransjen) at de er livredde for ny teknologi, og at de ikke klarer å møte framtiden uten å tgå ett skritt fram – ti tilbake. Personlig tror jeg helt klart at framtiden vil bli preget av streamet annonsestøttet innhold i våre stuer, men på grunn av slike situasjoner så må vi nok vente en stund før det blir standard for alle.

Hva mener du om dette?

Les mer om saken i Boxee-bloggen og Hulu’s blogg.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...