Prøv Mobile Firefox på din datamaskin nå

Nå er det mulig å laste ned og teste Firefox for mobiltelefoner på din datamaskin, og dette ser virkelig lovende ut.

Kjør Mobile Firefox på din datamaskin

Det har vært en del snakk om en nettleser for mobil som skal komme fra en ganske kjent utvikler av nettlesere en gang om ikke så lenge, Mozilla heter utvikleren og Mobile Firefox «Fennec» heter nettleseren. Det vi har hørt om nettleseren virker veldig spennende, men vi vet alle at det er lettere å skryte på seg et godt produkt enn å virkelig vise det. Nå er det mulig for oss å teste om Mozillas mobilnettleser kommer til å bli så lovende som ventet, for man kan nå laste ned en Alpha-versjon av nettleseren, som forøvrig har kodenavnet Fennec, og kjøre den på din datamaskin (Windows, Mac og Linux).

Enkel, intuitiv og genial

Og hvis enkelhet og intuitivitet teller i denne bransjen så har Mozilla allerede kommet langt med sin nettleser for mobiler, for her stråler det av enkelhet og brukervennlighet. Men dette er ikke noen avansert nettleser som man kan utføre alle utenkelig og tenkelige ting med, med det er derimot en strålende nettleser som gjør akkurat det den skal – la deg surfe nettet så enkelt som mulig, med god oversikt og god kontroll. Men for Mozilla går ikke bort fra det de har gjort Firefox kjent for – sine populære tillegg til Firefox, for det skal også være mulig å utvikle/bruke tillegg med tiden også. Men akkurat nå er funksjonen hvor man kan søke etter tillegg mer eller mindre til pynt fram til noen lager noen gode tillegg til denne mobilnettleseren, og det tar neppe lang tid nå som denne testversjonen er ute. Men det stopper ikke der, for her er det mulig å bygge på nettleseren på samme måte som i den Firefox vi kjenner fra før – vi har forsekjellige tema som kan lastes ned, i tillegg til plugins og Firefox-tillegg. Det skal bli morsomt å se hvordan dette vil bli til slutt, men at det blir et godt produkt er jeg allerede overbevist om.

Perfekt for touch-telefoner

Selve nettleseren er laget slik at man kan bruke den på touchtelefoner, noe man merker når man navigerer i den. For å scrolle i nettsidene så må man trykke på museknappen og holde den nede mens man drar nettsiden opp, ned, eller til siden. Hvis man bruker musehjulet så vil nettsiden forstørres eller forminskes, en funksjon som helt sikkert er beregnet på multi-touch uten at jeg skal være for sikker i min sak.

Når det gjelder funksjoner som bokmerking, å bla i bokmerker, tilbake/framover, faner, innstillinger, nedlastinger, også videre så når man disse på en ganske innovativ måte – man drar selve nettsiden til en av sidene for å nå forskjellige funksjoner. Hvis man drar nettsiden til høyre så vil det på venstre siden komme fra kontroller for fanene, og det er flere funksjoner på den andre siden.

Firefox mobil.png

Bildet: Hvis man drar nettsiden til siden så når man forskjellige funksjoner på hver side.

Hva med å laste ned denne testversjonen for å «leke» litt med den selv? For å laste den ned så følger du denne lenken.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...