Sånn handler du tryggere med Norwegian kredittkort

Det er mange forskjellige grunner til at man kanskje velger å bruke et kredittkort, og ofte er det ikke fordi man ikke har penger på det vanlige kortet sitt. For selv om det aller beste er å spare, i stedet for å bruke et kredittkort, når man ikke har råd til noe man ønsker seg, så er det en rekke gode grunner til at man kan bruke et kredittkort i stedet for sitt eget kort for økt sikkerhet og fleksibilitet. Så hvis du er en som kanskje ikke er så glad i å bruke kredittkortet ditt, kan du få noen gode ideer til hvordan du kan gjøre det på en trygg og sikker måte her.

De aller fleste av oss forbinder det å bruke et kredittkort med å bruke penger man kanskje egentlig ikke har, men dette er lagt fra det som behøver å være sannheten. For det er mange forskjellige måter man kan velge å bruke for eksempel et norwegian kredittkort. Det å handle med kredittkort er til og med noe som mange banker faktisk anbefaler som et alternativ til å bruke sitt eget vanlige kort i noen situasjoner for eksempel. Dette er for eksempel fordi det er andre typer forsikringer forbundet med å bruke et kredittkort.

Hva betyr det egentlig når man handler med kredittkort?

Når man handler med et kredittkort, så betyr det i bunn og grunn at man ikke handler med sine egne penger. Og dette er noe som man kanskje ikke anbefaler å gjøre hvis man ikke har mulighet til å betale tilbake disse pengene ganske raskt, men det er også fordeler ved dette. Det at det ikke er dine egne penger er nemlig noe som også gjør at man får mye bedre hjelp av banken hvis man for eksempel får kortet sitt stjålet på ferie eller noen på en eller annen måte har fått tilgang til kortet ditt og handler med det.

For det er faktisk bankens penger og ikke dine egne penger du handler med, så banken er mye mer opptatt av å ordne opp i det, enn hvis det hadde vært ditt eget kort. Ikke fordi man ikke hadde fått hjelp hvis det var ens eget kort, men det er bare sikrere å bruke et kredittkort enn å bruke sitt eget kort. Bankene anbefaler derfor at man bruker dette når man for eksempel drar på ferie, sånn at man bare kan betale regningen når man kommer hjem fra ferie og ikke bruker sitt eget på tur.

Dette gjelder også hvis man for eksempel handler på nett, der det også kan være litt mer usikkerhet forbundet med det, enn hvis man hadde handlet i en butikk. Det at man kan velge hvilket kort man vil bruke er klart en fordel. Det må man selvsagt bestemme selv, men begge disse tilfellene er tilfeller der man faktisk kan bli anbefalt av banken å bruke dette kortet i stedet for sitt vanlige kort som man bruker i hverdagen.

Det eneste man skal huske er selvsagt å betale regningen fra kredittkortet sitt i tide, og hos de aller fleste banker er det faktisk ikke renter forbundet med dette hvis man bare gjør det i løpet av den første måneden etter at man kommer hjem fra ferie, eller har brukt kortet av andre grunner.

Gode økonomitips på reise

Det er mange gode tips man kan benytte seg av når man reiser på ferie og ønsker å ha styr på økonomien sin – både i forhold til forbruket sitt og i forhold til sikkerheten sin når man handler. For i utlandet føler man seg kanskje ikke like sikker som man gjør hjemme i Norge, og da kan det være fint å kunne bruke noen av disse tipsene for å sikre seg at man får den beste opplevelsen.

En av tipsene er å bruke kredittkortet ditt, som beskrevet over kan være en del tryggere enn å på andre måter handle med kort i utlandet. En annen bra ting å tenke over er at man alltid velger å betale i den lokale valutaen når det er mulig. Dette sikrer nemlig at man får den beste prisen, fordi man går etter internasjonal valuta og ikke butikkens egen regning av valutaen.

Et tredje tips er å bruke kontanter også. Det kan nemlig være dyrt å bruke kortet sitt i utlandet, så det å ta ut penger og bruke kontanter til alle de små beløpene man skal betale rundt omkring kan være en fin måte å spare en del pemnger på for eksempel gebyrer fra banken i løpet av turen sin.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...