Finn det beste kredittkortet

Kredittkort er en type betalingskort der pengene ikke trekkes fra kortet med det sammen. Hvor lang tid du har kredit før beløpet trekkes, varierer fra kort til kort. For mange er dette avgjørende når man skal regne ut hvor man får det beste kredittkort.

De beste kredittkortene

Det er flere faktorer som spiller inn når du skal finne det beste kredittkortet, og det vil avhengige av hva du er ute etter. De største fordelene når du leter etter et kredittkort, er at det har høy kreditt som ikke koster mye. Det er for eksempel ønskelig å finne et kort som ikke har årsgebyrer og lav rente. Noen leter også etter et kort med lang betalingsutsettelse. De beste kredittkortene skal være enkle å skaffe seg og kunne bli tilbudt med kort leveringstid. Det vil være en stor fordel å velge et kort der du som forbruker selv velger hvordan du vil betale tilbake kreditten. Du kan bestille de på nettet, og her er en beskrivelse av tre gode kredittkort:

Supreme Card Gold er et kredittkort med en maks kreditt på 75 000 og en betalingsutsettelse på 60 dager. Det er ingen årsgebyrer og ingen krav til inntekt. Kortet har en effektiv rente på 26.25%.

Re: member Gold er et kredittkort med en maks kreditt på 150 000 og en betalingsutsettelse på 45 dager. Her er det ingen årsgebyrer, men et krav til inntekt på 120 000kr. Kortet har en effektiv rente på 18.39%.

Gebyrfri Visa er et kredittkort med en maks kreditt på 100 000 og en betalingsutsettelse på 50 dager. Her er det ingen årsgebyrer, men et krav til inntekt på 50 000kr. Kortet har en effektiv rente på 24.42%.

Fordeler med kredittkort

Det finnens flere fordeler ved å bruke kredittkort. Den mest åpenbare er at du kan bruke penger før du egentlig har dem. Venter du for eksempel på lønn eller annen betaling, kan du bruke pengene tidligere. Dette er spesielt nyttig dersom det skulle skje en kostbar ulykke, som må fikses med det samme. Er for eksempel mobilen gått i stykker, eller fryseren ødelagt, er det viktig å få det fikset raskt. Noen kredittkort kommer også med egne reiseforsikringer, og er enkle å sperre dersom du skulle miste det når du er på ferie.

Ulemper med kredittkort

Det finnes også mange ulemper ved kredittkort, og man skal være klar over disse før man skaffer seg et, og begynner å bruke det. Selv om du i prinsippet kan bruke penger du ikke har, er det viktig å huske at alle pengene du bruker, skal kunne betales tilbake. Dersom du tar i bruk kreditten på kortet, er renten skyhøy, og forbruket kan bli dyrt. Det er også spesielt viktig å være obs på å ikke gi ut sensitiv informasjon på kortet, eller miste det. Dersom noen misbruker kortet ditt, kan du miste store summer med penger.

Kredittkort er et smart redskap og en god betalingsmåte, så lenge du har en god avtale og trygg bruk av kortet.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...