Sånn sletter du Snapchat-kontoen din

Er du lei av Snapchat og har bestemt deg for å slette kontoen din? Hva skjer med all informasjonen din hvis du gjør det? Mange brukere er bekymret for å miste bilder, videoer og samtaler som de vil beholde. Men fortvil ikke, vi har laget en guide for hvordan du kan beholde dataene dine når du sletter Snapchat-kontoen din. Les videre for å finne ut mer.

Lagre data fra Snapchat

Snapchat er en morsom app å bruke for å dele øyeblikk med venner og familie. Men hva skjer når du bestemmer deg for å slette kontoen din? Du vil ikke miste de minnene som du har delt på appen, og det er derfor viktig at du tar noen grep før du sletter kontoen.

1. Sette opp snap og story backup

Hvis du er en ivrig Snapchat-bruker, har du sannsynligvis lagret mange minner på appen. Det kan være bilder og videoer som betyr mye for deg eller morsomme øyeblikk med venner og familie. Derfor er det viktig å vite hvordan du kan sikkerhetskopiere disse minnene før du sletter kontoen din.

Snapchat gir brukerne muligheten til å sette opp snap- og story-backup ved hjelp av iCloud (for iOS-enheter) eller Google Drive (for Android-enheter). Dette gjør det enkelt å lagre alle bildene og videoene dine i skyen, slik at de ikke går tapt hvis telefonen din blir skadet eller tapt.

For å sette opp backup trenger du bare å gå inn i “innstillinger” i Snapchat-appen, deretter “minner”-fanen, velge “sikkerhetskopi”, og følge instruksjonene som vises på skjermen. Du vil bli bedt om å logge inn på iCloud eller Google-kontoen din for å fullføre prosessen.

Når sikkerhetskopien er aktivert vil alle bildene og videoene automatisk lastes opp til den valgte plattform hver gang du tar et bilde eller legger ut en story. Men vær oppmerksom på at når det gjelder dine personlige chatter, må du trykke på “lagre” hver gang du sender en snap du vil beholde.

Det er en enkel og grei prosess, og er du interessert i underholdning som er enkel og grei også, kan du sjekke ut casinomedzimpler.net.

2. Laste ned bilder og videoer fra Snapchat Minner

Snapchat Minner er en flott funksjon som lar deg lagre bilder og videoer fra Snapchat. Når du sletter appen eller fjerner kontoen din, kan du fortsatt få tilgang til disse minnene ved å laste dem ned fra Minner.

For å laste ned bilder og videoer fra Snapchat Minner, må du først åpne appen og gå til Minner-siden. Der vil du se alle bildene og videoene dine som er lagret i Minner-arkivet ditt.

Neste trinn er å velge hvilke minner du ønsker å laste ned. Du kan enten velge individuelle minner eller hele arkivet ditt. Hvis du har bestemt deg for hva som skal lastes ned, klikk på knappen nederst i høyre hjørne av skjermen for å starte prosessen.

Det tar litt tid avhengig av mengden data som skal overføres, men når det er ferdig vil bildene og videoene være lagret på enheten din. Det betyr at selv om du sletter Snapchat-kontoen din senere, har du fortsatt de gamle minnene dine bevart i filer utenfor appen.

3. Be om dataene dine fra Snapchat

Hvis du er bekymret for hva Snapchat har lagret om deg, eller hvis du vil ha en oversikt over all informasjonen som appen har samlet inn, kan du be om å få tilgang til dataene dine fra Snapchat. Dette inkluderer alt fra bilder og videoer til chat-historikk og personlige opplysninger.

For å be om dataene dine fra Snapchat må du logge deg inn på nettstedet deres og gå til «Min konto og sikkerhet». Deretter klikker du på «Personvern» og velger alternativet «Be om min datapakke».

Snapchat vil sende deg en bekreftelse via e-post når datapakken din er klar for nedlasting. Datapakken din kan inneholde mye informasjon, så det kan ta litt tid før den er klar.

Når datapakken din er klar, må du laste den ned innen 7 dager. Etter dette blir filene slettet automatisk av Snapchat.

Det å be om dataene dine fra Snapchat gir deg kontroll over hvilken informasjon som blir lagret og hvordan denne brukes videre. Det gir også en mulighet for økt personvernbevissthet slik at man vet hva slags informasjon apper sporer i bakgrunnen.

Sletting av en Snapchat-konto

Nå som sikkerhetskopiene er lastet ned, kan du fortsette med å slette kontoen din. Som de fleste andre sosiale nettverk, foreslår Snapсhat først at du bare deaktiverer profilen din, slik at du har tid til å ombestemme deg.

For å slette kontoen din må du logge inn på Snapchats nettside deres via en nettleser. Deretter må du gå til «Min konto» og videre til «Slett min konto». Du vil da bli bedt om å bekrefte at du virkelig ønsker å slette kontoen din ved å skrive inn passordet ditt.

Det er viktig å merke seg at det kan ta opptil 30 dager før hele prosessen med å slette kontoen din er fullført. I løpet av denne perioden har du muligheten til å gjenopprette Snapchat-kontoen hvis du angrer på beslutningen om å slette den. Mens kontoen din er deaktivert, vil ikke Snapchat-vennene dine se deg i appen og vil ikke kunne sende deg meldinger. Etter 30 dager vil profilen din bli slettet for godt – etter det vil verken du eller Snapchat-ansatte kunne gjenopprette den.

Hvis det er noen bilder, videoer eller annen informasjon som du ønsker å beholde etter at kontoene din blir slettet, så bør de lastes ned før selve prosedyren starter. Det finnes flere metoder for hvordan man kan lagre data fra Snapchat som vi diskuterte tidligere i denne artikkelen.

Før du tar avgjørelsen om å slette Snapchat-kontoen bør du tenke grundig gjennom konsekvensene dette vil ha både kort- og langsiktig. Hvis dette likevel er noe som føles nødvendig, så sørg for at alt av viktig informasjon blir sikret på forhånd.

Gjenopprette en Snapchat-konto

Det er viktig å huske på at når du sletter Snapchat-kontoen din, vil all data bli permanent fjernet fra serverne deres. Hvis du bestemmer deg for å gjenopprette kontoen din, må du opprette en ny konto og starte fra begynnelsen av.

Uansett hva valget ditt er når det gjelder sletting eller gjenoppretting av en Snapchat-konto, håper vi denne artikkelen har vært nyttig i å hjelpe deg med å ta den riktige avgjørelsen for dine personlige behov.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...