Searchme med ny nyttig funksjon – må ses!

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=mjdGYFgURX0 351
 291]

Searchme er som vi tidligere har skrevet om i Teknonytt en av de bedre visuelle søkemotorene man kan finne på nettet. Men nå har den blitt enda bedre med en funksjon som de kaller Stacks. Med Stacks kan du samle opp, eller bokmerke for å bruke et mer forståelig uttrykk, nettsider man finner mens man søker under passende grupper som man selv lager.

Selv om videoen over forteller det meste om den nye funksjonen i Searchme, så vil jeg allikevel ta en liten oppsummering for de som ikke gidder å skumme igjennom videoen på litt over to minutter. Som jeg allerede har skrevet så kan du først søke igjennom websider visuelt med Searchme, og når du finner en side du finner interessant så kan du legge den i en gruppe, eller stack som det her blir kalt, slik at du kan lese det senere.

Søk i kategorier

2008-07-12_2002
En annen ting som er veldig nyttig når man søker er at man fortløpende får opp valg om hvilke kategorier eller nettsider man vil søke på, som du ser på bildet over så har jeg søkt på «iPhone AppStore» – jeg får da velge mellom følgende kategorier/nettsteder å søke på: mobile phones, music, software, blogs, companies eller alle sammen på en gang. Man får altså flere valg her enn hvis man bruker tradisjonelle søkemoterer som Google eller Yahoo.

Del dine funn med andre

Det jeg liker best med stacks er at man kan dele disse gruppene med andre senere, dette kan du gjøre enkelt ved å klikke Stacks -> Share. Herfra kan man hente en embed-kode som kan limes inn i feks. bloggen din, du kan også bestemme størrelse på boksen som skal brukes på nettsiden din (se bildet over). En annen ting man kan velge er å dele disse stacks’ene på de store sosiale bokmerkingstjenestene som Digg, StumbleUpon, Reddit, også videre. Det er veldig mye å velge mellom i den nye oppdateringen på Searchme, som fortsatt er i beta, og for mitt vedkommende så begynner denne søketjenesten å bli veldig interessant, og kanskje et soleklart valg snart i tillegg.

Slik blir det når du limer inn koden i din egen blogg eller nettside, husk at den stacken jeg har limt inn her kun er brukt for å illustrere hvordan det virker:

SearchmeMaximize stack view

Konklusjon:

Jeg vil anbefale dere også å teste denne søketjenesten for å se om den kan gjøre deres hverdag på internettet mer produktivt, enkelt og morsomt. Det koster tross alt ikke noe annet enn et par minutter med morro. Men en ting er sikkert, og det er at det er mye enklere å søke på internettet når man kan se hvilke resultatene visuelt. Jeg vet at mange av dere ikke liker slike verktøy som dette, men nok engang vil jeg be dere om å gi det en sjanse, det er faktisk veldig nyttig.

Jeg har ikke mye vondt å si om hverken Searchme eller den nye funksjonen (Stacks), men en ting bør fikses veldig raskt, og det er at stacks’ene du lager blir lagret lokalt i hukomelsen til din Flash-avspiller, dermed vil de forsvinne når du tømmer denne. De har lovet at dette er noe som det jobbes hardt med, og at disse vil bli lagret på en server i framtiden.

For å se flere demovideoer om Searchme så går du hit.

Her finner du Searchme.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...