Hvorfor iPhone er det soleklare valget [Hint: AppStore]

Les videre for å se hvorfor jeg mener at iPhone er et soleklart valg for meg når det gjelder kjøp av en nye telefon. Jeg vil også liste opp en del applikasjoner til iPhone og iPod Touch som ligger ute på AppStore gratis.

La meg starte med å gratulere alle som har vært tålmodige nok til å vente med å kjøpe seg en iPhone til den offisielt ble lansert i Norge. Endelig kan vi nordmenn få ta del i iPhone-gleden som spirer overalt i verden. Men selv om den nye iPhone 3G har fått nye funksjoner som det har vært stor ståhei rundt, så har brukere av andre mobiltelefonmerker hatt glede av disse funksjonene i lang tid allerede. Så hvorfor kan jeg fortsatt anbefale alle å kjøpe en iPhone istedet for en HTC, Nokia, eller et annet merke? Les videre så skal du få et svar på det.

Jeg er en stor fan av både Nokias og HTC’s toppmodeller, og når det gjelder selve maskinvaren så kan jeg på ingen måte påstå at Apples er bedre, det kan jeg heller ikke gjøre når det gjelder selve operativsystemet, selv om jeg personlig mener at dette er enklere og penere. Men det er noe helt annet som får blodet mitt til å bruse når det snakkes om den nye Apple iPhone – nemlig AppStore.

Med den entusiasmen som er rundt Apples iPhone og iPod Touch, både blant brukere, framtidige brukere og spesielt utviklere så kan vi vente oss en enorm mengde med nyttige programmer og spill som er laget spesielt for iPhone og iPod Touch framover. Allerede med lanseringen av AppStore så er det utrolig mye morsomt og nyttig å velge mellom – både gratis og for en relativt billig penge (se lenger ned i artikkel).

Det er tre ting som utviklere av spill og applikasjoner til iPhone kommer til å ta nytte av framover, og det er som følger:

  1. Iphones accelerometer: Denne funksjonen er det allerede mange spill som baserer seg på, man kan styre spillene kun ved å bevege iPhonen, kan minne litt om WiiMote. Men denne funskjonen er ikke bare nyttig for gamere, den har allerede en solid funksjon i flere programmer.
  2. Touch-grensesnittet: Denne er ingen overraskelse akkurat, men det er nettopp dette som frister mange til å gå til innkjøp av denne telefonen. Og selv om andre mobiler har et like godt touch-system, så vil jeg påstå at iPhone er overlegen når det kommer til grensesnitt og brukervennlighet.
  3. GPS: Dette er den soleklare førsteplassen, for tenk dere bare hvor mange muligheter som finnes. Det finnes allerede en god del programmer som har GPS-funksjonalitet i seg. Flere sosiale nettverk kommer til å utnytte denne funksjonen. Som jeg allerede har skrevet så er det uttallige muligheter ved bruk av GPS og programmer til iPhone.

Det finnes allerede flere flotte programmer i Apples AppStore, og hele 130 av dem er gratis, LifeHacker har skrevet en artikkel hvor de ramser opp noen av dem. Jeg tenkte jeg kunne gjenngi noen av applikasjonene som blir nevnt, og som fungerer i Norge, i denne artikkelen slik at vi nordmenn også kan få glede av å lese om dem, men for å få en mer detaljert beskrivelse og den fullstendige listen så anbefaler jeg å gå til orginal-artikkelen:

Remote – iPhone som fjernkontroll i iTunes

Her kan du kontrollere ditt mediabibiotek i iTunes fra din iPhone eller iPod Touch.

EvernoteLes denne artikkelen

Finnes nå også til iPhone og iPod Touch. Dette er et universalprogram for å holde orden på ditt digitale liv ved å organsiere tekst, notater, lydnotater, bilder, screenshots du kan ta med din iPhone. En annen meget nyttig funksjon i Evernote er at du kan scanne bilder med tekst i slik at teksten i bildet blir søkbar. Meget nyttig program. Les mer om det her.

NetNewsWire – En av de beste RSS-lesere som finnes

Brukere av nyhetsleser er veldig ofte meget trofaste til sin faste leser, og det er ingen grunn til å flykte fra dem når du bruker iPhone heller. Du kan laste ned både NetNewsWire (Mac) og FeedDemon (Windows) til din iPhone.

Zenbe Lists

Gratistjenesten Zenbe fungerer som en epost-organiserer for flere kontoer samtidig. Les mer om det her. Dette programmet baserer seg på Zenbe’s To-Do-lister. Les mer om Denne applikasjonen i Lifehacker.

Midomi – Nynn en sang og få navnet på den

Les mer om dette her.

Midomi er et meget morsomt program som lar deg synge eller nynne en sang for å finne navnet på den. Programmet virker noen ganger og noen ganger fungerer det slett ikke, men morsomt er det helt klart.

AOL Instant Messenger (AIM)

Send og motta direktebeskjeder over WiFi, EDGE, eller 3G-nettverk. Kontroller også din venneliste fra din telefon.

Andre applikasjoner som ikke har fått spalteplass i Lifehacker:

Facebook – Enda lettere å holde kontakten med dine venner

At Facebook kan integreres med en telefon er ikke noen nyhet akkurat, men det er verd å nevne uansett.

MySpace

Snadder for alle MySpace-fans

Twitterrific

Dette er et must for alle som er mer eller mindre hekta på Twitter, kjapt og enkelt i tillegg til at programmet er kjent for de som har brukt skrivebordsversjonen fra før.

Truveo – Søk etter video på nett og se dem på telefonen

Med denne applikasjonen så kan du søke etter video på nettet og se dem på din iPhone eller iPod Touch. Du kan også spille av video i ‘mest populær’ og ‘høyest rangert’-kategoriene.

Pownce– del filer med dine venner

Pownce er et sosialt nettverk hvor man kan dele ting med sine venner. iPhone-applikasjonen lar deg bla i Pownce på din telefon eller iPod Touch. Send beskjeder, filer, linker, hendelser, og svar med denne applikasjonen.

iMaze – morsomt spill

I dette spillet brukes accelerometeret til å bevege en kule rundt i en slags labyrint hvor du har et mål du skal komme fram til. Ikke noen grafikk-revolusjon akkurat, men morsomt allikevel.

Det finnes veldig mange flere slike programmer, men jeg kan ikke nevne alle her. Og hvis du er villig til å ofre noen få kroner på en applikasjon eller et spill så er det helt utrolig hva du kan få. Dette er en gullgruve for teknologi-elskere.

Jeg er helt sikker på at det finnes mange flotte programmer til andre telefonmerker også, jeg har selv brukt en Nokia N82 og N95 over lang tid nå – og jeg er veldig fornøyd med Symbian-plattformen og flere programmer der, men jeg tror dessverre ikke at disse og blant annet HTC’s applikasjoner og spill kan måle seg med morgendagens iPhone og iPod Touch-applikasjoner. Og grunnen til dette er at det mest sannsynlig er og vil ihvertfall bli flere som utvikler til iPhone-plattformen enn til alle de andre mobilplattformene til sammen (ingen bevis, men personlig synsing). Det har aldri før vært så mye oppstyr rundt en telefon og dens muligheter før, og netopp derfor vil det fortsette å komme masse snacks til iPhone og iPod Touch-eiere framover.

Men for alle del, det finnes flere gode alternativer til iPhone, og flere av dem er kanskje bedre når det gjelder hardware og operativsystem, men når det kommer til bruker og utvikler-community så er iPhone overlegen.

PS! Dette er basert på mine egne meninger, og ikke på ren fakta – en ren bloggpost med andre ord :)

Lykke til hvis du velger en iPhone, og lykke til hvis du velger et annet merke, for i utgangspunktet så er det kun du som vet hva som er ditt soleklare valg!

Oppdatering: Jeg leste akkurat en meget god artikkel i Dagbladet om iPhone og hva det egentlig er. Denne bør leses, det er en meget god synsvinkel på det hele.


Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...